1 schildpad tussen 12 parkietjes

Coach-zelfvertrouwen

Anderen laten weten wat je leest?

‘De wereld zit niet op jou te wachten’
Als je introvert bent en daar onzeker over bent, kan je het knap lastig hebben in het extraverte tijdperk waarin we nu leven. Het lijkt erop dat extraverte eigenschappen geliefd zijn. Sla een willekeurige vacaturetekst erop na en je ziet dat deze doorspekt zijn met woorden als ‘enthousiast, spontaan, energiek’. Woorden die jou als intro niet bepaald omschrijven. Je kunt het gevoel hebben dat anderen niet op jou zitten te wachten of je voelt je er niet bijhoren. Logisch dat je je dan onzeker kan voelen. Vooral als je je nog niet bewust bent van alle mooie eigenschappen die je als intro hebt.

Zo introvert als een schildpad
Ik heb mezelf wel eens vergeleken met het meest introverte dier dat ik ken: de schildpad. Toen ik me in dat beestje ging verdiepen kwam ik erachter dat ze beschikken over:
✅ een goed geheugen
✅ intelligentie 
✅ rust (vooral in chaos)
✅ volharding 
✅ scherpzinnigheid

Eigenschappen die je een-op-een op de gemiddelde intro kunt plakken. Kan je je voorstellen dat je in een omgeving zou leven waarin deze eigenschappen niet voorhanden zijn? Dat is als een dierenwinkel die alleen parkieten verkoopt. Kooien vol!

Leer jezelf beter kennen
Dat we in een extravert tijdperk leven, kunnen we niet veranderen. Wel hoe je je hiertoe verhoudt. Leer je introverte kant beter kennen en waarderen en maak er je kracht van.

3 tips:

  • vraag vrienden, familie en collega’s wat ze in jou waarderen. Welke eigenschappen hebben met je introverte kant te maken?
  • gedraag je een week, of zolang je het volhoudt 😀, als extravert.
  • observeer jezelf een week lang op je werk en kijk hoe je jouw introverte eigenschappen inzet om doelen te bereiken? Hoe vaak wordt er bijv iets doorbroken met 1 opmerking van jou?


    Zeker weten dat je hierna meer gaat houden van je introverte eigenschappen.

Verder lezen

Wil je graag verder lezen? Lees dan ook:

Wat ik je bied

Heb je moeite om je introverte kant te waarderen? Wil je jezelf beter leren kennen? Bekijk dan bij loopbaancoaching wat ik voor jou kan betekenen. Of maak hieronder een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Nu te koop

Coach-zelfvertrouwen

Verder lezen

Hoge lat

Simone-Donker-coach

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang 15% korting op het e-book Nooit meer bang voor wat anderen van je vinden.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief en ontvang als eerste de nieuwste zelfvertrouwen blogs.

Na aanmelding ontvang je per e-mail een geautomatiseerd verzoek om je inschrijving te bevestigen. Dan pas is je inschrijving definitief. Mocht je dit bericht niet ontvangen hebben, kijk dan even in je spam-folder.

Ik stuur je geen spam! Lees het privacybeleid voor meer informatie.

Chat
💬 Hulp nodig?
Hallo, waarmee kan ik je helpen?