Cirkel van invloed en betrokkenheid

Cirkel-van-invloed-en-betrokkenheid

Anderen laten weten wat je leest?

De cirkel van invloed en betrokkenheid.

Je hebt er misschien wel eens van gehoord maar wat is het precies?

Als je pro actief bent dan ben je bezig met dingen waar je invloed op hebt en verspil je weinig energie aan dingen die je niet kunt veranderen.

Stephen Covey bedacht de cirkel van invloed en betrokkenheid. Zit je veel in je cirkel van betrokkenheid dan gaat het vaak om dingen die jou wel bezighouden en invloed op jou hebben, maar die je zelf niet kunt veranderen. Neem als simpel voorbeeld het weer. Het is er en je kunt het niet veranderen. Als je bedacht had vanmiddag te gaan wandelen terwijl het regent, dan kan je er flink van balen maar veranderen kan je het niet. In je cirkel van betrokkenheid zijn betekent vaak dat je je machteloos of boos voelt, dat dingen je voor je gevoel overkomen en dat je je slachtoffer voelt. Door in je cirkel van betrokkenheid te blijven wordt het aantal zaken waar je wel invloed op hebt steeds kleiner. Je merkt dan dat je gaat klagen maar dat er niets verandert aan de situatie.

Ben je daarentegen in je cirkel van invloed dan wordt deze cirkel steeds groter en jij steeds pro actiever. Weer even terug naar het weer; je wil gaan wandelen en het regent nog steeds flink. Wat kan je wel doen? Een goede paraplu opsteken en toch gaan. Of alvast met je Belastingaangifte aan de slag zodat je kan wandelen als het weer opklaart. Op deze manier besluit jij dat het weer geen invloed heeft op jou en voel je je veel beter.

Lees verder

Herken je dat je veel in de cirkel van betrokkenheid zit en wil je verder lezen? Lees hier de blog die ik schreef over niet lekker in je vel zitten

Wat ik je bied

Wil jij pro actiever worden en het gevoel krijgen dat de dingen in het leven je niet meer overkomen? Dat je meer verantwoordelijkheid kunt nemen. In mijn coachingsgesprekken maak ik onder andere gebruik van de cirkel van invloed en betrokkenheid om inzicht te geven in wat iemand bezighoudt en hoe hij zijn cirkel van invloed kan vergroten. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Bekijk dan hier het coachtraject of plan hieronder direct een kennismakingsgesprek.

Nu te koop

Coach-zelfvertrouwen

Verder lezen

Hoge lat

Simone-Donker-coach

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang 15% korting op het e-book Nooit meer bang voor wat anderen van je vinden.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief en ontvang als eerste de nieuwste zelfvertrouwen blogs.

Na aanmelding ontvang je per e-mail een geautomatiseerd verzoek om je inschrijving te bevestigen. Dan pas is je inschrijving definitief. Mocht je dit bericht niet ontvangen hebben, kijk dan even in je spam-folder.

Ik stuur je geen spam! Lees het privacybeleid voor meer informatie.

Chat
💬 Hulp nodig?
Hallo, waarmee kan ik je helpen?