fbpx

Coaching

Wat is coaching nu precies? Een coach is niet hetzelfde als een therapeut. Het is sneller, doelgerichter en gericht op veranderingen in je denken, doen en voelen. Kenmerkend voor coaching is dat er altijd sprake is van een gelijkwaardige relatie en dat de gecoachte het doel bepaalt.

Vaak komen mensen bij mij omdat ze een werk gerelateerde vraag hebben en zoeken naar een oplossing. Daar blijkt vaak een meer persoonlijke vraag achter te liggen. Door daar samen naar te kijken wordt het oorspronkelijke vraagstuk duidelijk en kun je ermee aan de slag. De coach adviseert niet, maar begeleidt jou in jouw leerproces en laat jou je eigen oplossingen en nieuwe mogelijkheden vinden. Dit vraagt van de gecoachte een actieve houding en de bereidheid om wat er op je pad komt aan te gaan.

Waar komt de term ‘coach’ vandaan?

De term coach komt vanuit de Franse taal; coche. Het Franse en later (rond 1500) Engelse woord voor een wagen om reizigers te verplaatsen van de ene naar de andere plaats. De besturing van de koets werd coaching genoemd. To coach staat voor het vervoeren van een waardevol persoon.

In 1840 is het woord voor het eerst gebruikt in Oxford Engeland. Een privéleraar doelde hiermee op de studenten die zich moesten voorbereiden op een tentamen. In 1889 werd de term overgenomen in de sportwereld. Iemand bedoelde met ‘to coach’ de begeleiding van het roeiteam. Het woord kreeg steeds meer betekenis en kwam steeds meer tot leven. In 1988 was de term coaching volledig ingeburgerd. Inmiddels kan gesteld worden dat de ene helft van Nederland, de andere helft coacht. Bron: Wikipedia.

Waarom kiezen voor een coach?

Een coach helpt jou met het verhelderen van je vraag, het ordenen van je gedachten en het begrijpen van je gevoelens. Door een coach houd je bovendien focus op je leerdoel en voorkom je uitstelgedrag. Bij coaching krijg je als het ware ‘de stok achter de deur’. Ook biedt een coach veel veiligheid om te oefenen en te leren en te werken aan een meer helpende mindset.

Welke coaching bied ik jou?

Life coaching

Als Life coach leer ik je omgaan met de uitdagingen van het leven. Voor de één is dat bijvoorbeeld leren ontspannen en voor de ander is dat werken aan een positief zelfbeeld. Waar het om gaat is dat Life coaching dat het de kwaliteit van je leven en werken verbetert. Ik bied Life coaching aan in mijn coachruimte in Woerden, online en via e-mailcoaching.

Loopbaancoaching

Loopbaancoaching gaat vaak over een volgende nieuwe stap in je loopbaan of het kiezen van een nieuwe richting. Vaak gaat aan loopbaancoaching een (ingrijpende) gebeurtenis vooraf zoals ontslag of ziekte. Ik begeleid cliënten in verschillende fasen van hun loopbaan. Tijdens loopbaancoaching komt ook het hervinden van zelfvertrouwen aan de orde.

Lees hier meer over het coachtrajecte-mailcoaching en het loopbaantraject.

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, waarmee kan ik je helpen?