Coachtraject

Een klik en een gevoel van vertrouwen zijn de basis van een succesvol coachtraject. Elk traject start daarom met een gratis en vrijblijvende kennismaking. In mijn coaching werk ik aan veiligheid en vertrouwen. Mijn klanten vinden vooral mijn rust, doelgerichtheid en humor heel prettig. Wanneer er vertrouwen is, volgt het eerste gesprek, al dan niet samen met een opdrachtgever. In dit gesprek bespreken we het doel van het coachtraject.

Dit coachtraject is zeer geschikt voor jou als je: 

  • Graag beter wil leren omgaan met een gevoel van onzekerheid en meer inzicht wil krijgen in wie je bent en wat jou uniek maakt.
  • Ervaart dat het op je werk niet lekker loopt. Je wilt begrijpen waarom het werk je zoveel energie kost.
  • Last hebt van je eigen (faal)angst, perfectionisme of gebrek aan assertiviteit en hier beter mee wilt leren omgaan.
  • Baan te veel impact heeft op je privéleven en je handvatten zoekt om het anders te leren doen.
  • Je opgesloten voelt in een gouden kooi en daar graag uit zou willen maar veel belemmeringen ziet om eruit te stappen.
  • Kortom: je wil stappen maken in je persoonlijke ontwikkeling en zoekt professionele begeleiding van een coach die rust en vertrouwen biedt.

Tijdens het traject geef ik je inzichten in belemmerende patronen en leer je hoe je deze kunt doorbreken. Je werkt aan opdrachten om nieuw, door jou gewenst gedrag in de praktijk te brengen. Ik werk met diverse gangbare methodes, als Transactionele Analyse, de kernkwadranten van Daniel Ofman en Rationeel Emotieve Therapie.

Duur van het traject: 5-7 gesprekken

Duur gesprekken: gemiddeld 1½ uur per gesprek

Locatie gesprekken: Woerden

Kosten: vanaf € 849,= incl. btw voor particulieren / excl. btw voor bedrijven

Casus

Onderstaande voorbeelden laten zien wat er binnen je bereik ligt met een coachtraject.

Een cliënt maakte steeds als hij in een conflict kwam ruzie, en vervolgens liep hij weg. We kwamen erachter dat hij zich niet erkend voelde en dat dat een patroon was van lang geleden, toen zijn vader hem niet zag staan. In de coaching ontdekte hij dat hij zich als slachtoffer gedroeg en werkten we aan eigenaarschap. Hij leerde hij de triggers voor zijn gedrag te herkennen en het lukte hem om niet weg te lopen bij een conflict en juist het gesprek aan te gaan.

Een jonge vrouw voelde zichzelf in een hoek gedrukt iedere keer als er een gezamenlijk rapport gemaakt moest worden. We kwamen erachter dat ze het lang niet altijd eens was met haar leidinggevende maar dat ze dat niet durfde te zeggen. Ze had geleerd dat je een leidinggevende niet tegen mag spreken. Samen werkten we aan de manier waarop ze haar mening op een constructieve manier kon geven en ze merkte dat dat effect had. Ze kwam al snel in positie.

Een man beschouwde zijn leidinggevende als een soort vaderfiguur en had grotere verwachtingen van zijn leidinggevende dan deze kon waarmaken. De man was te afwachtend en wachtte steeds op goedkeuring. Samen werkten we aan het beeld dat hij had van zijn leidinggevende en leerde hij op eigen benen te staan en zich niet afhankelijk op te stellen. Daardoor stond hij steviger in zijn schoenen en kreeg meer zelfvertrouwen. Hij merkte dat hij meer zelf aan de bal kwam.

Sluit Menu