fbpx

E-mailcoaching

Ben jij iemand die zich veel meer op zijn gemak voelt bij het op papier zetten van gedachten en gevoelens dan dat je hierover in gesprek gaat? Dan is e-mailcoaching wellicht wat voor jou. E-mailcoaching is een laagdrempelige vorm van coaching waarbij je de coach niet kent en je redelijk anoniem je verhaal kunt vertellen. Door de vragen die je coach je stelt, doe je nieuwe inzichten op en door wat je geschreven hebt opnieuw te lezen, orden je je gedachten en worden patronen zichtbaar. Je leert jezelf, je denken, voelen en doen beter te begrijpen.

Voordelen e-mailcoaching

Het voordeel van e-mailcoaching is dat je verhaal zo lang mag zijn als nodig is. Je kunt schrijven, schrappen en opnieuw schrijven en het versturen wanneer je voelt dat het klopt. Er is dus veel tijd om te reflecteren en je gevoelens te verwerken. Dit vermindert stress en spanningsklachten. En tenslotte krijg je meer grip op situaties die spelen.

Hoe werkt e-mailcoaching?

  1. Als je aan de slag wilt met e-mailcoaching dan wisselen we eerst per mail wat zakelijke informatie uit. We hebben contact over de aanleiding voor de e-mailcoaching en wat je wil bereiken en vervolgens maken we afspraken over de duur van de coaching en de kosten.
  2. Gedurende de afgesproken duur (meestal een week voor een coachvraag) schrijf je elke dag 1 à 2 keer. Neem daar ruim de tijd voor, zodat je zoveel mogelijk uit het traject kunt halen.
  3. Ik reageer dagelijks op jouw mails, voornamelijk door de vragen te stellen die bij het lezen van jouw e-mails bij mij naar boven komen.
  4. We werken in de afgesproken periode naar een doel toe; namelijk het moment dat je met de inzichten die je hebt opgedaan zelf verder kunt met je coachvraag.

E-mailcoaching is geschikt voor jou wanneer je:

  • Al ervaren hebt of wilt ontdekken hoe rustgevend het kan zijn om je verhaal aan papier toe te vertrouwen.
  • Gemotiveerd bent om in een korte periode meerdere keren per dag te schrijven en daar ook de tijd en ruimte voor hebt.
  • Een laagdrempelige manier van coaching zoekt.
  • Een manier zoekt om je gedachten te structureren.

Ben je enthousiast? Je kunt na aanmelding vrijwel direct aan de slag. Neem gerust eens vrijblijvend contact met mij op.