fbpx

Hoe breng jij een moeilijke boodschap?

Coach-Woerden-Slecht-nieuws-gesprekken

Share This Post

In gesprekken die ik voer, hoor ik regelmatig dat leidinggevenden moeite hebben om slecht nieuws te brengen.

Daarmee bedoel ik boodschappen als: de beloofde promotie gaat niet door, je contract wordt niet verlengd of ik vind jouw functioneren onvoldoende en wil afscheid van je nemen.

Vaak wordt de boodschap onduidelijk gebracht, wordt het verzacht en soms zelfs wordt de ander verleid om te raden waarvoor je bij elkaar zit. Ook het verschuiven achter het beleid of genomen besluit door een ander komt vaak voor.

Als dit soort gesprekken niet goed gevoerd worden kan dat voor de ontvanger van het nieuws extra traumatisch zijn. Hij heeft dan langer nodig om uit de woede te komen en de situatie te accepteren. En daar heb jij dan als leidinggevende weer last van. Vaak hou je aan dit soort gesprekken geen goed gevoel over.

Internet staat vol informatie over het voeren van slechtnieuwsgesprekken en ook trainingen zijn ruim voorhanden. Hoe kan het dan dat mensen, ondanks een goede voorbereiding en de beste intenties, het er niet altijd goed vanaf brengen?

Welke mechanismen worden bijvoorbeeld geactiveerd zodra jij probeert een slechtnieuwsgesprek te voeren?

Als coach onderzoek ik dit met jou en samen kijken we hoe het anders kan. Wil jij graag werken aan het verbeteren van je gesprekken en je gevoel daarover? Lees hier verder bij Voor bedrijven of plan hieronder direct een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

#moeilijkeboodschap #hr #leiderschap

MEER
BLOGS

Zelfvertrouwen-coach
Chat openen
Neem direct contact op
Hallo, waarmee kan ik je helpen?