Anderen laten weten wat je leest?

Ben jij iemand die voor alles een hoge lat heeft? Mensen die perfectionistisch zijn, gaan voor het allerbeste resultaat. Als je dat niet haalt, verwijt je jezelf dat je niet genoeg je best hebt gedaan.

Altijd het beste werk afleveren gaat niet waardoor perfectionisten gaan twijfelen aan zichzelf en zich veel aantrekken van de mening van anderen. Dit kan ervoor zorgen dat je faalangst ontwikkelt en nergens meer aan begint. Of dat je zoveel energie verliest dat je uiteindelijk burn-out raakt.

Aan de basis van perfectionisme ligt angst. Angst om niet goed genoeg te zijn, om te falen of geen controle te hebben. Dit is ook de reden dat het vaak niet helpt om tegen een perfectionist te zeggen dat het allemaal wel wat minder mag. Tenzij je ook werkt aan de onderliggende mechanismen.

Het vraagt van iemand om het perfectionisme onder ogen te komen en te onderzoeken wat je wil bereiken met het perfectionistische gedrag. Wat levert het je op en wat wil je vermijden? Waar ben je bang voor?

Het is goed om je te realiseren dat jouw lat misschien op 140% ligt en dat de 80% van een ander ook echt goed genoeg is. Daag jezelf eens uit om onder je lat te komen en kijk wat er gebeurd. Misschien merk je dan wel dat je opeens energie overhoudt voor andere dingen.

Verder lezen?

Zelf heb ik lang geworsteld met wat anderen van mij vonden. En omdat ik weet dat veel mensen dat ook doen terwijl het niet nodig is, schreef ik er een boek over. Het boek heet Nooit meer bang voor wat anderen van je vindenEen hoopgevende kijk op een veelvoorkomende angst. Je bestelt hem als e-book in de webshop.

Wat ik je bied

Wil je graag een gezonde balans vinden tussen perfectionisme en loslaten? Ben je altijd bezig met wat anderen van je vinden als je de lat niet hoog genoeg legt? Beheerst dat je gedachten of zit het je in de weg? Bekijk dan hier het coachingstraject of maak hieronder direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Nu te koop

Coach-zelfvertrouwen

Verder lezen

Hoge lat

Simone-Donker-coach

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang 15% korting op het e-book Nooit meer bang voor wat anderen van je vinden.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief en ontvang als eerste de nieuwste zelfvertrouwen blogs.

Na aanmelding ontvang je per e-mail een geautomatiseerd verzoek om je inschrijving te bevestigen. Dan pas is je inschrijving definitief. Mocht je dit bericht niet ontvangen hebben, kijk dan even in je spam-folder.

Ik stuur je geen spam! Lees het privacybeleid voor meer informatie.

Chat
💬 Hulp nodig?
Hallo, waarmee kan ik je helpen?