Ken jij ook zo’n Henk?

Ken jij ook zo’n Henk?

Toen ik jaren geleden bij een bedrijf ging werken, kreeg ik al snel te maken met Henk. Type betonnen plaat voor zijn kop. Op het eerste oog ontbrak het hem aan sociale vaardigheden en hij was ontzettend taak- en doelgericht. Altijd bezig met pietluttige details. Dat hij zich vaak niet bewust was wat hij bij anderen opriep vond ik bijzonder.

Er waren collega’s die niet met Henk uit de voeten konden en op zoek gingen naar een andere baan. ‘Weet je het zeker?’, vroeg ik dan. ‘Want er komt altijd weer een nieuwe Henk’.

Want dat we iets te leren hebben van Henk of anderen waar we ons in de omgang aan irriteren, was me wel duidelijk geworden.

Ik ben gebleven en heb Henk beter leren kennen en hem gaan waarderen. Hij bleek een bewonderenswaardige bevlogenheid te hebben en ook nog eens heel sociaal en geïnteresseerd te zijn.

Kom jij wel eens iemand tegen aan wiens gedrag je je ergert? Wat zegt dat eigenlijk over jou en wat heb je te leren? Wat doe je: ga je weg of blijf je nog even?

#coachingonfriday #coaching

Geef een reactie