Omgaan met afwijzing na een sollicitatie

Omgaan-met-afwijzing-sollicitatie

Share This Post

Stel dat je niet meer zo uit het veld geslagen zou zijn na een afwijzing op een sollicitatie? 

Dat zou toch fijn zijn? Of niet? 

Zelf heb ik zowel aan de ene als aan de andere kant van de sollicitatietafel gezeten. En als ik de sollicitant was, was dat met wisselend succes kan ik wel zeggen. Ik weet dus wat het is om afgewezen te worden na een sollicitatiegesprek. Soms haalde ik mijn schouders erover op en de andere keer was ik dusdanig geraakt dat ik er wat langer voor nodig had om het achter me te laten. In deze blog deel ik met jou hoe je om kunt gaan met afwijzing na een sollicitatiegesprek en waarom je sommige feedback ook snel naast je neer kunt leggen.

Een aantal jaren geleden kreeg ik een afwijzing op mijn voicemail (!) dat mijn gesprekspartners me te rustig vonden. Ik zou daardoor niet in het team passen. Als klap op de vuurpijl kreeg ik ook nog een tip wat ik kon doen om anders over te komen. Ik voelde me door de afwijzing geraakt omdat ik feedback kreeg op mijn aard, mijn karakter, iets wat ik niet zomaar kan veranderen. Als ik dat al zou willen.

Een andere keer kreeg ik de boodschap dat de directeur geen klik voelde en me te zenuwachtig vond. Deze afwijzing kon ik plaatsen. Ik had al twee hele leuke gesprekken gehad, de klik was er wel en ik zag het helemaal zitten. Bij het bedrijf waar ik werkte, wilde ik heel graag weg. Zo graag zelfs dat voor mij álles van dit derde gesprek afhing. Als dit niet doorging, zou dat betekenen dat ik nog een tijdje bij mijn bedrijf moest blijven. Dit zorgde ervoor dat de spanning steeds meer toenam en in het gesprek met de directeur wist ik dat niet te doorbreken. Het gevolg was de terechte afwijzing.

Het zijn twee voorbeelden van heel verschillende afwijzingen die ik door de jaren heen kreeg. In loopbaantrajecten merk ik dat cliënten zich nog wel eens uit het veld geslagen voelen na een afwijzing en dat is heel normaal. Een afwijzing kan uiterst persoonlijk en pijnlijk zijn. Als je leert om je feedback te onderzoeken, is er een grotere kans dat je je niet zo lang rot voelt na zo’n boodschap. Bovendien ga je met meer zelfinzicht en positiviteit een volgende sollicitatieprocedure tegemoet.

Hoe ga je om met afwijzing na een sollicitatiegesprek?

Even tussen ons gezegd: niet iedere manager, recruiter of HR-professional is goed in het beargumenteren van een afwijzing. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Dit betekent dat je als sollicitant zélf het kaf van het koren moet scheiden. Het kaf laat je links liggen en het koren ga je verder onderzoeken. Er zijn verschillende soorten afwijzingen die je kunt ontvangen. Ik neem er een aantal met je door en geef advies hoe je er volgens mij het beste mee om kunt gaan.

Vage, niet specifieke afwijzing

Heb jij wel eens een afwijzing gekregen in de trant van: ‘er waren kandidaten die beter waren’. Beter in wat? Hoewel dit antwoord 100% waar kan zijn, heb je hier als sollicitant niets aan. Ook de afwijzingen die na een gesprek per email worden gestuurd of op de voicemail worden ingesproken vallen in deze categorie. Als er na doorvragen geen duidelijker of specifieker antwoord komt, kan je volgens mij niet anders dan je hierbij neerleggen. Het is jammer dat het bedrijf niet wat meer de tijd neemt om jou een persoonlijke terugkoppeling te geven waar je wat van kunt leren.

Het ‘gevoel’

Als HR-professional heb ik het best vaak gehad dat er geen klik was tussen een manager en de sollicitant. Het gevoel ontstaat dan dat de sollicitant niet past in de organisatie. Dit ‘gevoel’ kan uiterst vaag en niet op feiten gebaseerd zijn. Hoewel jij het heel anders kan voelen en de neiging kunt hebben dit gevoel tegen te spreken, is dit helaas een nutteloze optie. Het besluit is immers al genomen en het gevoel is nu eenmaal het gevoel van iemand anders en dat kan je niet veranderen. Loslaten dus, hoe moeilijk ook.

Twijfel

Als sollicitant krijg je misschien weleens de terugkoppeling dat er twijfel is over jou als kandidaat. Soms ben je de enige kandidaat en wil men graag nog een andere kandidaat spreken om een vergelijking te kunnen maken. Dan sta je een tijdje in de wacht tot een definitieve terugkoppeling. Deels is hier niets aan te doen. Echter, het is vaak wel mogelijk om bij twijfel nog een gesprek aan te gaan om eventuele twijfel weg te nemen. Informeer dus of de organisatie ervoor open staat om de twijfel in een persoonlijk gesprek te bespreken. Spannend misschien, maar wat heb je te verliezen?

We denken dat je….

Ken je deze? We denken dat je niet in het team past of we denken dat je na een half jaar bent uitgekeken. Vooral die laatste is een afwijzing die neergelegd wordt als een stelling die uitnodigt om te reageren. Dit kan verwarrend zijn omdat het wel degelijk gaat om een afwijzing die definitief is. Accepteren dat het besluit genomen is en dat iedereen zijn eigen mening mag hebben (ook al voelt hij voor jou niet als kloppend) is het beste wat je in deze situatie kunt doen.

Kan je het veranderen?

Misschien wel de meest pijnlijke afwijzing die je kunt krijgen is de feedback die je krijgt op iets wat je niet (zomaar) kunt veranderen, zoals je aard of karakter of overlevingsgedrag. Feedback als bijvoorbeeld dat je te aanwezig was, te breedsprakig was, dat je binnensmonds praatte of dat je van de hak op de tak sprong. Je voelt het al; dit zijn aspecten van een persoon die moeilijk te veranderen zijn. Vaak doet iemand zelf verwoede pogingen om dit aan te passen zonder al te veel resultaat. Het is daarom extra pijnlijk om er nog eens door anderen op gewezen te worden.

Het lichtpuntje dat projectie heet
Toch is er een lichtpuntje. Vaak zegt in dit soort gevallen de feedback óók iets over de ander. Er is dan sprake van projectie. Projectie speelt als iemand de eigenschappen of emoties van zichzelf ontkent, niet accepteert of verdringt door deze toe te schrijven aan iemand anders (in dit geval dus aan jou als sollicitant). Een bekend fenomeen is bijvoorbeeld de onbewuste neiging van managers om mensen aan te nemen die op hen lijken. Zo zal een overwegend extraverte manager eerder een extravert team om zich heen creëren dan een meer introvert team. In de terugkoppeling na een sollicitatiegesprek zie je terug dat de manager zoekt naar iemand die meer op de voorgrond is bijvoorbeeld. Ondertussen ontkent de manager de meer introverte kant in zichzelf, bijvoorbeeld omdat hij in zijn jeugd altijd beloond werd voor zijn extraverte gedrag en wanneer hij zich terugtrok daar commentaar op kreeg.

Natuurlijk zegt dit soort afwijzingen ook iets over jou. Wellicht helpt bovenstaand jou om het iets minder persoonlijk te nemen. Ik adviseer mensen ook altijd te kijken wat je uit de terugkoppeling wilt meenemen. Welke aspecten accepteer je van jezelf en wat zou je willen aanpakken en kun je ook veranderen?

Omgaan-met-afwijzing-na-sollicitatie

De waardevolle afwijzing

Geen enkele afwijzing is leuk, laten we eerlijk zijn. Maar er bestaan echt goede en zorgvuldig onderbouwde terugkoppelingen waar je, na de eerste begrijpelijke teleurstelling, echt mee verder kunt. Een goede terugkoppeling herken je aan de positieve sfeer waarin en de neutrale toon waarop het gebracht wordt. Tijdens het gesprek merk je dat er ruimte is voor je teleurstelling en je reactie. Dat er respect en begrip is en de tijd voor je genomen wordt. Inhoudelijk is de terugkoppeling niet alleen kritisch maar ook positief en gericht op waar je in kunt groeien. Ontvang je een dergelijke zorgvuldige terugkoppeling wees dan dankbaar dat de ander de tijd genomen heeft om je verder te helpen.

Onderzoek wat je herkent van de terugkoppeling. Herken je iets niet, dan kan je mensen in je omgeving vragen om jou feedback te geven zodat je je blinde vlek op dit gebied kunt verkleinen.

Herken je de terugkoppeling wel, vraag je dan af wat je anders kan doen in een volgend gesprek. Kreeg je de terugkoppeling dat de gesprekspartners vonden dat je niet goed was voorbereid, dan kan je hieraan werken. Kortom; vraag jezelf altijd af wat je er zelf van vindt.

Bekijk de terugkoppeling altijd in de context

In mijn werk kwam ik vaak tegen dat kandidaten in een sollicitatieprocedure niet over dezelfde kennis en ervaring beschikten. Ook waren ze als mens vaak heel verschillend. Als manager of HR-professional maak je altijd een inschatting van wat het beste past in de organisatie, op de afdeling, bij de cultuur en de andere collega’s. Dit is dus context afhankelijk. Waar je dus bij de ene organisatie kan beschikken over te weinig ervaring, kan dat bij een andere organisatie juist te veel ervaring zijn. Onderzoek dus altijd na een terugkoppeling wat er nodig is om voortaan wel in aanmerking te komen voor een functie en wat zo situatie-specifiek is dat het niet nodig is om dat te veranderen. Solliciteren is vaak ook een beetje geluk hebben dat jij degene bent die het beste past.

Maak eerst je eigen mind op

Bedenk voordat je de terugkoppeling op een gesprek krijgt, eerst wat je er zelf van vindt. Niet zelden gebeurt het dat iemand na een sollicitatiegesprek niet enthousiast is over de functie of het bedrijf. Ze besluiten de terugkoppeling van het bedrijf af te wachten. Hiermee plaatsen ze zich naar mijn mening onnodig in een afhankelijke positie die hen onbedoeld in 2 verschillende situaties kan brengen:

  1. Het bedrijf is heel enthousiast over je en ze willen je graag in dienst nemen. Daardoor kan je alsnog gaan twijfelen en je laten overhalen om toch te starten, terwijl je gevoel niet goed is.
  2. Het bedrijf is niet enthousiast over jou en je sollicitatie. Het gevolg kan zijn dat je je afgewezen of gekwetst voelt terwijl je aanvankelijk de baan zelf ook niet zag zitten.

Evalueer daarom voor jezelf na het gesprek hoe je het gesprek en de gesprekspartners ervaren hebt. Hoe is je gevoel over de functie en het bedrijf? Zie je jezelf daar werken? Hoe voelde je je tijdens het gesprek? Kreeg je de ruimte om jezelf te laten zien en je verhaal te doen? Stel jezelf deze vragen na een dag zo mogelijk nog een keer. Wanneer je eerste en tweede gevoel niet goed is, overweeg dan serieus om je terug te trekken uit de sollicitatieprocedure. Dit zorgt ervoor dat je je krachtig voelt en met meer energie en positiviteit de volgende sollicitatieprocedure tegemoet gaat.

Een goede, zorgvuldige afwijzing zou niet moeten aanvoelen als een pleister die van een wond wordt gerukt maar als een klein schrammetje waar je na een uur geen last meer van hebt. Merk je dat je je ook in andere situaties snel afgewezen of gekwetst voelt, lees dan ook hier de blog die ik daarover schreef.

Wat ik je bied

Ik bied volwassenen die niet goed weten welke kant zij op willen in hun loopbaan én nog te weinig zelfvertrouwen hebben het combi traject loopbaan en zelfvertrouwen. In het eerste deel van het traject werken we aan inzicht in wie je bent, wat je kan en wat je wil om vervolgens in het 2e deel van het traject toe te werken naar concreet resultaat. Om echt daar te komen waar je wilt zijn.

Wil jij dit ook? Kijk hier wat ik voor jou kan betekenen of plan hieronder een gratis kennismakingsgesprek. Ik help je graag op weg.

Coach-zelfvertrouwen

Illustraties
The bald guy

MEER
BLOGS

Zelfvertrouwen-vergroten

Je zelfvertrouwen vergroten

Voel je je vaak onzeker en wil je je zelfvertrouwen vergroten? Het vergroten van zelfvertrouwen staat vaak bovenaan het lijstje van mensen die zich onzeker voelen. Helaas stranden veel pogingen om aan zelfvertrouwen te werken meestal na een paar weken. Dit komt omdat mensen die onzeker zijn, geloven dat ze

Lees verder »
Een-bal-onder-water-drukken

Wat niemand je vertelt over onzekerheid

‘Ik wil zo graag af van die onzekerheid’, verzucht een cliënt in een van onze coachingsgesprekken. Ik kan het me voorstellen. Het is toch ook geen pretje? Die eeuwige twijfel aan jezelf. Bang voor wat anderen van je vinden. Doe ik het wel goed? Ben ik wel leuk genoeg? Zweet

Lees verder »
Slechtnieuwsgesprek

Hoe breng jij een moeilijke boodschap?

In gesprekken die ik voer met leidinggevenden hoor ik vaak hoe moeilijk zij het vinden om slecht nieuws te brengen. Daarmee bedoel ik boodschappen als: de beloofde promotie gaat niet door, je contract wordt niet verlengd of ik vind jouw functioneren onvoldoende en wil afscheid van je nemen. Vaak wordt

Lees verder »
Emotioneel-afhankelijk

Ben ik emotioneel afhankelijk?

Zoek jij vaak bevestiging bij of goedkeuring van je partner? Vraag je je vaak af of je wel goed genoeg bent? Vind je het moeilijk om je eigen mening te uiten? En voel je je alleen maar goed als je openlijk gezien, geaccepteerd en gewaardeerd wordt door anderen? Slaat de

Lees verder »
Onzeker-als-leidinggevende-1

11 signalen dat je onzeker bent als leidinggevende

Of je nu beginnend leidinggevende bent of al langer een team aanstuurt, het is heel normaal dat je af en toe onzeker bent. Er komt namelijk nogal wat kijken bij goed leidinggeven. Werken met mensen kan complex zijn. Als manager heb je vaak een breed takenpakket. Soms combineer je dit

Lees verder »
Door-de-mand-vallen-impostersyndroom

Door de mand vallen

Vrees jij dat je binnenkort door de mand valt? En dat iedereen zal ontdekken dat je ‘maar wat doet’ en dus helemaal niet zo goed bent als zij denken? En geloof je dat je de enige bent die daar last van heeft? Dan help ik je uit je droom. Maar

Lees verder »
Effectief-communiceren-coach

Effectief communiceren met de 3 deuren van paul ware

Je bent al jaren leidinggevende en bent gewend om gesprekken te voeren met je medewerkers. Je wil graag leren om effectief te communiceren. Je merkt namelijk dat je in gesprekken met de ene medewerker veel verder komt dan met de andere. Met de één communiceer je makkelijk, je boodschap wordt

Lees verder »
Bang-voor-wat-anderen-van-ons-vinden

Waarom we zo bang zijn voor wat anderen van ons vinden

Ik sta inmiddels in mijn derde outfit voor de spiegel. De vorige twee outfits zijn al vakkundig afgekeurd door mijn Innerlijke Criticus. Ook bij wat ik nu aan heb, heeft mijn Innerlijke Criticus zijn bedenkingen. Oké, het topje staat me goed maar ik moet toegeven dat ‘ie wel wat gekreukt

Lees verder »
Lekker-in-je-vel-coach

In 5 stappen weer lekker in je vel

Voel je je ontregeld omdat je niet lekker in je vel zit? Voel je je niet jezelf op dit moment? En ben je bang dat als je niets doet, dat de situatie verder verslechtert? Als je mijn vorige blog ‘niet lekker in je vel zitten‘ hebt gelezen, weet je dat

Lees verder »
Leren-loslaten

Leren loslaten voor meer rust en ontspanning

Er is een tijd geweest dat ik een abonnement had op de controle hebben. 😂 Het gaf me een prettig gevoel om mezelf en mijn omgeving ‘te controleren’. Dagenlang kon ik piekeren over hoe die ene opmerking bedoeld was. Of wat anderen van me vonden. En boos en teleurgesteld was

Lees verder »
Zelfvertrouwen-coaching

Zelfvertrouwen coaching

Je bent op deze plek terecht gekomen omdat je informatie over of begeleiding zoekt bij het vergroten van je zelfvertrouwen. Wellicht vraag je je af of een coach wel de juiste persoon is om je te begeleiden. Of wil je graag weten wat je kunt verwachten van zelfvertrouwen coaching. Op

Lees verder »
Afgewezen-worden

Waarom je je zo snel afgewezen of gekwetst voelt

Voel jij je snel afgewezen of aangevallen?    Trek jij je kritiek van anderen sterk aan?    Voel je je snel bekritiseerd, ook al is dat waarschijnlijk niet zo bedoeld?   En voel je je door kritiek of afwijzing dagenlang van slag? Dan ken je ook wel de rollercoaster van

Lees verder »
Niet-lekker-in-je-vel-zitten

Niet lekker in je vel zitten

Zit je al een tijdje niet lekker in je vel?  Heb je het gevoel dat je niet jezelf bent?  En weet je niet hoe het komt? Of hoe je je weer beter kunt voelen?  Voel je je schuldig naar je omgeving omdat je niet de persoon bent die je wil zijn?

Lees verder »
Coach-zelfvertrouwen

Onzekerheid herkennen bij je medewerkers

Het is vrij normaal om je af en toe onzeker te voelen. Alleen wanneer de onzekerheid iemand ernstig belemmert is het belangrijk om daar iets aan te doen. Als resultaat van langdurige onzekerheid kan namelijk op termijn  eenzaamheid, een depressie of een burn-out ontstaan. Daarom is het belangrijk dat een probleem

Lees verder »
Innerlijke-Criticus

Leven met je innerlijke criticus

Heb jij ook zo’n kritische innerlijke stem die wie je bent en wat je doet met de grond gelijk maakt?  Die snoeihard is in zijn commentaar over hoe je eruitziet. Over wie je vrienden zijn (als hij al denkt dat je ooit vrienden krijgt). En hoe je presteert. En hij

Lees verder »
Verlatingsangst

Verlatingsangst: oorzaken, gevolgen en aanpak

Ben je bang dat je partner je op elk moment kan verlaten, ofwel in de steek kan laten? Of heb je de irreële angst dat je partner plotseling ernstig ziek wordt of overlijdt? Dan kan het dat je last hebt van verlatingsangst, ook wel separatieangst genoemd. In dit artikel lees

Lees verder »
Voice-Dialogue-Coach

Voice Dialogue: een bus vol ikken

Heb je het idee dat jij niet zelf achter het stuur zit van jouw leven maar dat jouw leven wordt bepaald door een drammer, een pleaser, een perfectionist of een innerlijke criticus? Terwijl jij zelf lijdzaam toekijkt hoe je leven zich ontvouwt? Volgens Hal en Sidra Stone (bedenkers van de

Lees verder »
Omgaan-met-afwijzing-sollicitatie

Omgaan met afwijzing na een sollicitatie

Stel dat je niet meer zo uit het veld geslagen zou zijn na een afwijzing op een sollicitatie?  Dat zou toch fijn zijn? Of niet?  Zelf heb ik zowel aan de ene als aan de andere kant van de sollicitatietafel gezeten. En als ik de sollicitant was, was dat met wisselend

Lees verder »
Stoppen-met-piekeren

Stoppen met piekeren

Vroeger kon ik veel en vooral langdurig piekeren. Waarover? Over van alles en nog wat. Ik was vooral bekend met ‘wat als..’. Je weet wel; de beren op de weg die je bedenkt en die vervolgens nooit langskomen (gelukkig 😃). Het enige wat het piekeren me opleverde was een hoop

Lees verder »
Gaslighting

Gaslighting in je relatie

‘Vroeger was ik niet zo onzeker’, vertelt Vera mij emotioneel tijdens het intakegesprek. ‘Nu twijfel ik continu aan mezelf en heb ik bevestiging nodig van mijn vriend. In het begin was hij heel vriendelijk en liefdevol maar de laatste tijd maken we om alles ruzie. Ik merk dat hij liegt

Lees verder »
je-welkom-voelen

Waarom je je niet welkom of gewenst voelt

Net teruggekomen van een heerlijke vakantie op Lefkas, een eiland met een brug verbonden aan het vaste land van Griekenland, geniet ik nog na van de indrukken die ik heb opgedaan. We verbleven in een kleinschalig appartementencomplex, gerund door 2 broers onder het toeziend oog van hun moeder. We werden

Lees verder »
Onzekerheid-overwinnen

Onzekerheid overwinnen

Je bent onzeker en dat is geen fijn gevoel, toch?  Transpireren, versnelde ademhaling, een droge mond, een naar gevoel in je buik; allemaal stressreacties van het lichaam wanneer je je onzeker voelt.  Het zijn dit soort sensaties die je liever niet voelt. En die bovendien lijken te wijzen op opkomend

Lees verder »
Stress-verminderen-coach

Stress verminderen in 3 stappen

Stress; iedereen heeft er wel eens last van. En dat is niet erg. Stress hoeft namelijk niet ongezond te zijn. Het kan je helpen om tot een prestatie te komen, om je doel te bereiken en dit kan je dan ook energie geven. Wanneer je echter langdurig wordt blootgesteld aan

Lees verder »
Carriereswitch-maken

Wat je moet weten over een carrièreswitch maken

‘Pff, ik moet er niet aan denken dat ik nog 25 jaar dit werk moet doen’, verzucht Carli. ‘Maar ja, wat dan wel?’ Onzeker kijkt ze me aan. Ik kom dit vaker tegen; mensen die tegen overspannenheid aanzitten omdat ze te lang gedaan hebben waar ze niet gelukkig van worden.

Lees verder »
Stress-coach-woerden

Thema werkstress: Voorkomen is beter dan genezen

Wie ervaring heeft met een medewerker die burn-out is geraakt weet het. Het proces van terugkeer naar het werk is meestal lang en moeizaam. Zowel voor de betrokken medewerker als voor het team en jou als leidinggevende. Voorkomen is beter dan genezen dus. Creëer een positieve omgeving waar mensen graag

Lees verder »
Werkstress-coach-Woerden

Thema werkstress: Jouw gedrag bepaalt de norm in het team

Mails versturen in het weekend, altijd bereikbaar zijn en tot ’s avonds laat aan het werk zijn. Onbedoeld bepaal jij met dit gedrag de norm binnen het team. Medewerkers weten ‘zo doen wij het hier’. Ze kopiëren dit gedrag om daarmee de erkenning en waardering van jou en de organisatie

Lees verder »
jezelf-vergelijken-met-anderen

Waarom je jezelf wél moet vergelijken met anderen

Onlangs tijdens een coachsessie gooide Elke al haar frustraties eruit. “Jerry heeft het pas goed voor elkaar, zijn vrouw werkt ook. Ze hebben veel meer te besteden dan ik”. Ik zie aan Elke dat ze nog veel meer gal te spuwen heeft. “Ze gaan drie keer per jaar op vakantie.

Lees verder »
taboe-onzekerheid

Nieuw: taboe op niet onzeker zijn

In mijn eerdere blogs scheef ik over het taboe op onzekerheid. Dat dat er is, is duidelijk. Nu vroeg ik me af wat er zou gebeuren als we een nieuw taboe zouden introduceren: het taboe op ‘niet onzeker zijn’. Er is tenslotte ook al een taboe op arrogantie of te

Lees verder »
Onzekerheid-coach

Geurend maandverband als doekje voor het bloeden

Zo’n 28 jaar geleden schreef ik er al over: het effect dat je bereikt door het kopen van een product. Voor Nederlandse les kregen we de opdracht om een reclame voor een niet bestaand product bedenken. Ik maakte een reclame voor maandverband die actief een frisse geur afscheidt zodat vrouwen

Lees verder »
hoofd-opruimen

Coaching voor een leeg hoofd

Dat coaching niet altijd zwaar of emotioneel hoeft te zijn, bewijst dit verhaal. ‘Kan je me vandaag helpen mijn hoofd leeg te maken?’, was de letterlijke vraag van mijn cliënt als reactie op de vraag die ik vaak stel bij aanvang van een sessie: ‘waarmee wil je vandaag aan de

Lees verder »
Onzekerheidsmanager

Niks is beter dan in een snikhete flat zitten

Laatst ging ik bij mijn lieve moeder op visite. De dagen ervoor waren warm geweest maar nu was het afgekoeld en er waaide een frisse wind. Toen ik binnenkwam, merkte ik dat er een enorme onnodige warmte in huis hing.  De deuren zaten dicht en mijn moeder had het zweet

Lees verder »
Emoties-coach

Je zichtbare emotie is vaak niet waar het om draait

‘Hoezo niet? Als ik boos ben, ben ik toch gewoon boos?’, vraag je je nu misschien af. Soms is dat inderdaad zo. Maar vaak ook niet. Vooral niet als je langer boos blijft dan, gezien de situatie, logisch is. ‘Zo moeilijk is dat toch niet?’ Een tijdje geleden begeleidde ik

Lees verder »
Coach-zelfvertrouwen

1 schildpad tussen 12 parkietjes

‘De wereld zit niet op jou te wachten’Als je introvert bent en daar onzeker over bent, kan je het knap lastig hebben in het extraverte tijdperk waarin we nu leven. Het lijkt erop dat extraverte eigenschappen geliefd zijn. Sla een willekeurige vacaturetekst erop na en je ziet dat deze doorspekt

Lees verder »
Coach-zelfvertrouwen

Een worst voor de 55-plusser (maar lees dit ook als je 40 bent)

Een carrièreverandering maken door buiten de kaders te denken. Dit was het onderwerp van een netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden waar ik laatst was. De gemiddelde leeftijd was 55 jaar. Wie de gemiddelde 55+’er kent, zal weten dat daar de schoen meteen knelde. Niet omdat deze mensen niet buiten de kaders kunnen

Lees verder »

Je bent iets met een Polly-4 fiets

Voor mijn verjaardag had ik een geel Polly 4-fietsje gekregen. Met zijwieltjes. Ik wist dat kinderen in de buurt zonder zijwieltjes konden fietsen en ik – vier jaar en groot voor mijn leeftijd – zou toch zeker niet voor hen onderdoen? Daar ging ik. Eerst in de tuin, daarna rondjes

Lees verder »
Coach-zelfvertrouwen

Zie je mij al in een klein gouden bikinietje?

Ik worstel er al een tijdje mee. Mijn weg vinden als offline coach in de onlinewereld. Niet dat ik niet kan omgaan met social media. Dat is het probleem niet. Ik ben best handig en creatief en kan ook best schrijven. Nee, de vraag die me de laatste tijd bezighoudt,

Lees verder »
Angst

Wat er ook gebeurt, je kan het aan

Wat een inzicht! Laatst las ik een interessante zienswijze op angst, namelijk onder elke angst ligt de angst dat je, wat er in je leven gebeurt, niet aan zal kunnen. Dus bijvoorbeeld: bij het idee van het moeten houden van een presentatie breekt het zweet je al uit, want wat

Lees verder »
Faalangst

Durf jij te falen?

We hebben er allemaal in meer of mindere mate last van: faalangst. Waar de een wordt uitgedaagd om nog betere prestaties neer te zetten, wordt de ander overmand door angst en komt helemaal niet meer tot actie. Faalangst kan je omschrijven als de angst om fouten te maken, af te

Lees verder »
Perfectionisme

Hoge lat

Ben jij iemand die voor alles een hoge lat heeft? Mensen die perfectionistisch zijn, gaan voor het allerbeste resultaat. Als je dat niet haalt, verwijt je jezelf dat je niet genoeg je best hebt gedaan. Altijd het beste werk afleveren gaat niet waardoor perfectionisten gaan twijfelen aan zichzelf en zich

Lees verder »
Cirkel-van-invloed-en-betrokkenheid

Cirkel van invloed en betrokkenheid

De cirkel van invloed en betrokkenheid. Je hebt er misschien wel eens van gehoord maar wat is het precies? Een tijdje geleden schreef ik over proactiviteit. Ik schreef ook dat pro actief gedrag te ontwikkelen is. Als je pro actief bent dan ben je bezig met dingen waar je invloed

Lees verder »
Zelfvertrouwen-coach
Chat openen
Neem direct contact op
Hallo, waarmee kan ik je helpen?