fbpx

Over mij

Op een dag zei ik tegen mijn moeder: “als je nu mijn zijwieltjes er niet afhaalt, fiets ik nooit meer.” Ik was toen vier en ik klonk stoerder dan ik me voelde. In mijn hoofd durfde ik veel meer dan in het echt. Ik was gewoon onzeker. Dit belemmerde me in nieuwe werelden ontdekken, dingen doen die ik eigenlijk wilde en in vriendschappen aangaan. Dit terwijl ik juist enorm houd van ontdekken, kennis vergaren en mensen leren kennen. Hoe vaak ik een nummer heb opgezocht van een toneelvereniging en toch niet gebeld heb… Toch deed ik dingen die ik spannend vond. Concerten bezoeken, de kroeg in, starten met werken: dit vroeg steeds opnieuw dat ik over mijn eigen schaduw stapte.

In de loop van de tijd kwamen er mensen op mijn weg die me stimuleerden en mijn talenten benoemden. Steeds vaker voelde ik enthousiasme, waardoor ik ondanks mijn onzekerheid toch dingen durfde. Ik ontdekte dat ik niet moest wachten tot het overging, maar de onzekerheid moest omarmen.

Na twintig jaar werken binnen het HR-vak gebeurde het steeds vaker dat mensen bij me kwamen om raad en advies. Vragen die zij hadden raakten vaak aan onzekerheid of kwamen eruit voort. Steeds meer kreeg ik een coachende rol. Ik kreeg echt het gevoel dat er iets geraakt werd in mij en er ontstond een enorme honger naar kennis. Ik ging opleidingen volgen en enorm veel lezen. Wanneer je bij mij thuiskomt, kun je zien dat mijn boekenkast uitpuilt. Boeken om mijn kennis te verreiken en mijn cliënten op weg te helpen en te inspireren.

Na een tijdje besloot ik mijn eigen coachpraktijk te starten vanuit het verlangen naar vrijheid en zelf iets kunnen creëren. Het was voor mij logisch dat ik vanuit mijn eigen bedrijf mensen ging helpen te leren omgaan met hun onzekerheid en (faal)angst.

Ik ben degene die je op een veilige en vertrouwde manier een spiegel voorhoudt en stimuleert om de eerste stappen te zetten naar meer zelfvertrouwen.  Ik luister zonder oordeel naar jouw verhaal. Als buitenstaander kijk ik mee naar binnen, help je begrijpen wat er speelt en reik ik tools aan om anders te kunnen omgaan met je onzekerheden en (faal)angst.

Er is veel wat ik over mezelf kan vertellen, en aangezien niet alles aan bod komt bij een kennismakingsgesprek onthul ik je hier vast de dingen die typerend zijn voor mij: 

  • Simone betekent luisteraar, dus je bent op de juiste plek. 
  • We hebben bij ons thuis een aanloopkat waarvan het nog steeds niet duidelijk is of die van de overburen is of van ons. Bij ons heet-ie Poekie, net als de vorige aanloopkat. 
  • Ik ben gek op dropmedailles, waar mijn man regelmatig vijftien kilometer voor moet rijden als hij me wil verrassen.
  • Ik ben moeder van een geweldige dochter én reuze knappe stiefzoon.
  • Tussen maart en december ga ik op zondag niet naar verjaardagen vanwege de Formule 1! Behalve als iemand heel ernstig jarig is…
  • Met een rake opmerking kan ik een hele groep aan het lachen krijgen (maar pas als ik ze wat beter ken…). Oh ja, en ik lach graag om mijn eigen grappen.

Aangesloten bij:

  • Noloc, register loopbaanprofessional
  • St!r, erkend coach
  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse

Let's meet

Denk je na het lezen van mijn website; ik zou graag kennismaken? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak.