Stress en burn-out coaching

Je zit al een tijd niet lekker in je vel. Je ervaart spanningen, bent moe en hebt wellicht ook last van piekeren, slapeloosheid en/of lichamelijke klachten. De kans is groot dat jouw omgeving jou al gewezen hebben op de risico’s van door blijven lopen met deze klachten. Maar hulp vragen doe je niet makkelijk en eigenlijk gaat het nog best, toch? Tijdig aan de bel trekken is belangrijk om langdurige uitval te voorkomen. Een feit is dat hoe langer een burn-out is opgebouwd, soms zelfs jaren, hoe langer het duurt voordat je er weer bovenop bent. Stress en burn-out coaching helpt je om van overleven naar leven te gaan.

Wil je meer weten over burn-out verschijnselen, wat de meestvoorkomende oorzaken van burn-out zijn en hoe het komt dat het veel mensen ‘overkomt’? Lees dan dit artikel over stress, overspannenheid en burn-out.

Bij een (dreigende) burn-out is iemand bijna altijd vastgelopen in een oud overlevingsmechanisme. Daar wil je uiteraard niet meer naar terug. In de stress en burn-out coaching werken we daarom aan het vinden van jouw nieuwe zelf. We onderzoeken hoe jij je vanuit kracht effectief staande kunt houden. Van overleven naar leven dus.

Stress en burn-out coaching

Ik begeleid volwassenen met disfunctionele stress en burn out. Het terugvinden van de balans tussen spanning en ontspanning is een van de focuspunten waarop we ons richten in dit maatwerk coachtraject. Vaak is sprake van langdurige disfunctionele stress en overbelasting en daarom besteden we veel aandacht aan ontspanning en hoe je onder alle omstandigheden goed voor jezelf kunt zorgen.

Afhankelijk van jouw situatie komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Het vinden van fysieke rust en ontspanning
  • Herstel van energie, vitaliteit
  • In kaart brengen van stressoren
  • Onderzoeken aangeleerde overlevingsmechanismen
  • Aanpakken destructieve gedachtepatronen
  • Omgaan met emoties en gevoelens
  • Maken van een terugval-preventieplan
  • Leren omgaan met de terugkeer naar een oude, onveranderde situatie wanneer je zelf veranderd bent
  • Werken aan het vergroten van de assertiviteit, leren loslaten, meer stevigheid, grenzen bewaken, etc.

Net als in een life coachingstraject werken we in een stress en burn-out traject aan door jou gekozen doelen. In de coachsessies werken we met oefeningen en zodra jouw situatie dat toelaat, werk je buiten de sessies om aan opdrachten.

Duur van het traject:
maatwerk

Duur gesprekken:
30 minuten – 1½ uur per gesprek

Locatie gesprekken:
Woerden

Kosten:
€ 95,= per uur (particulier tarief)
Tarieven voor bedrijven op aanvraag.

Heb je er genoeg van om je altijd maar futloos en gespannen te voelen? Wil jij verantwoordelijkheid nemen voor je situatie en je stressklachten serieus aanpakken? Neem dan contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Chat
💬 Hulp nodig?
Hallo, waarmee kan ik je helpen?