Waarom we zo bang zijn voor wat anderen van ons vinden

Bang-voor-wat-anderen-van-ons-vinden

Share This Post

Ik sta inmiddels in mijn derde outfit voor de spiegel. De vorige twee outfits zijn al vakkundig afgekeurd door mijn Innerlijke Criticus. Ook bij wat ik nu aan heb, heeft mijn Innerlijke Criticus zijn bedenkingen. Oké, het topje staat me goed maar ik moet toegeven dat ‘ie wel wat gekreukt is. Tijd om te strijken heb ik niet. ‘Wat zullen mensen wel niet denken als ik met dit topje op het etentje verschijn?’, vraag ik me af. ‘Misschien denken ze wel dat ik onverzorgd ben’. Ik kijk op van die gedachte… Kennelijk vind ik het nog steeds belangrijk wat anderen van me vinden.

Wanneer ik het heb over bang zijn voor wat anderen van ons vinden, dan gaat het om het dénken voor en het invullen voor anderen. Het gaat dus niet om de kritiek die mensen af en toe uiten aan ons adres. Wat zorgt er nu voor dat we ons zo druk maken om wat anderen mogelijk van ons kunnen vinden? In deze blog lees je het antwoord.

Je gelooft je eigen gedachten

Als ik alleen al naar mijn eigen cliënten kijk, dan durf ik te beweren dat ons land voor tenminste de helft bestaat uit helderzienden. Wij weten vaak feilloos te benoemen wat anderen van ons denken en vinden. En meestal vragen we ons niet af of het wel klopt wat wij denken. Met andere woorden; wij geloven oprecht dat anderen zo over ons denken. En die gedachten zorgen vervolgens voor heel veel leed bij onszelf.

Peter vertelde in een coachgesprek dat hij geloofde dat zijn collega’s vonden dat hij geen waardevolle bijdrage leverde in werkoverleggen. Het gevolg was dat hij de nacht voor een werkoverleg wakker lag, zich steeds beter ging voorbereiden en steeds vaker met het lood in zijn schoenen naar het werkoverleg ging. Hoewel hij nooit de feedback kreeg van collega’s dat ze zijn bijdrage onvoldoende vonden, was Peter er zelf stellig van overtuigd geraakt dat het klopte wat hij dacht.

Je wilt niet tegen de normen, waarden en regels van thuis in gaan

We hebben net vastgesteld dat we vaak geloven wat we denken. Een andere reden waarom wij bang zijn voor de mening van anderen is dat wát wij denken dat anderen van ons vinden, vaak op gespannen voet staat met wat wij hierover van huis uit hebben meegekregen.

In de meeste gevallen proberen we nog altijd te voldoen aan de geboden en verboden die onze opvoeders ons hebben meegegeven. We doen de dingen graag zoals ze horen. Daarmee hopen we onbewust erkenning, waardering of acceptatie te krijgen en afwijzing te voorkomen. Zo kreeg ik van huis uit mee dat kreukels in mijn kleding niet horen. Ik hoorde mijn moeder ook een oordeel hebben over mensen die dat wel hadden. Dan was je slordig of onverzorgd. Ik liet het dus wel uit mijn hoofd om met gekreukte kleding naar school of naar mijn werk te gaan. En zoals ik in de inleiding al schreef, bezorgen kreukels mij nog altijd een gevoel van ongemak.

Van cliënten krijg ik wel eens de opmerking dat er thuis helemaal niet veel regels waren of dat er niet veel door ouders werd opgelegd. Ik leg dan uit dat dit niet altijd zo letterlijk door onze opvoeders wordt gezegd. Het gaat meestal en vooral om hele impliciete zaken. Onze ouders en andere verzorgers (opa’s, oma’s, broers, zussen, leerkrachten) zijn als het ware onze ‘voorlevers’. Zij laten ons zien hoe we horen te zijn. Als er bv door ouders thuis werd gesproken over een conflict op het werk en je merkte dat een van hen hun leidinggevende niet tegensprak en niet voor zichzelf opkwam, dan is de kans groot dat je hebt opgepikt dat dit is hoe het hoort. Uiteraard wordt zo’n voorbeeld ondersteund door andere ervaringen voordat je zelf tot de conclusie kwam dat je een leidinggevende kennelijk niet hoort tegen te spreken.

Vaak zijn wij ons dit niet bewust. We weten niet dat ons handelen te maken heeft met de regels, geboden en verboden die we van huis uit hebben meegekregen. Zo kwam er eens een cliënt bij mij die elke vorm van conflict vermeed. Ze was geneigd om situaties waarin ze onheus of onrechtvaardig behandeld werd, goed te praten of te negeren. Ten koste van zichzelf. Toen ik haar vroeg hoe er thuis met conflicten omgegaan werd, vertelde ze dat het er thuis altijd harmonieus aan toe ging. Ze had haar ouders nog nooit ruzie zien maken. Op dat moment werd het mijn cliënt duidelijk dat in haar gezin alles met de mantel der liefde bedekt werd. De onderliggende boodschap was ‘we zijn altijd aardig voor een ander’. Volledig onbewust probeerde ze nog altijd te voldoen aan die onderliggende boodschap, terwijl dit niet altijd meer helpend is.

Als ik vraag aan Peter aan welke verwachtingen hij moest voldoen dan vertelt hij dat zijn vader er altijd op hamerde dat hij goed voorbereid moest zijn en dat wat hij deed wel belangrijk moest zijn. Soms werd hem de mond gesnoerd als hij met een grappig verhaal thuiskwam. Dan zei zijn vader: “Als je niks belangrijks te vertellen hebt, hou dan je mond maar”. Door te geloven dat zijn bijdragen niet waardevol zijn, kan Peter niet meer voldoen aan de regels van thuis. Hij voelt zich weer het kleine jongetje. Dit levert hem stress en spanningen op.

Je bent bang om afgewezen te worden

Dit is de kern van waar het allemaal om draait. Wij mensen zijn sociale wezen. We willen van nature graag bij anderen horen. Vroeger konden we gewoonweg niet alleen overleven. Er lagen allerlei gevaren op de loer. Hoewel dit acute gevaar inmiddels allang geweken is, is ons systeem nog steeds gericht op bij de groep blijven horen. We zijn niet graag alleen. Tenminste niet al te lang. Wij zoeken dus naar verbinding met anderen. Wanneer wij denken dat anderen iets van ons vinden, dan bedreigt dat onze kans om erbij te horen. Dit roept onbewust immense angst op. Het zorgt ervoor dat we ons aanpassen aan de (vermeende) mening van anderen. Om afwijzing en buitensluiting te voorkomen. Wellicht heb je vroeger een nare ervaring opgedaan met afwijzing. Het gevoel van afwijzing kan zo naar zijn dat je dit altijd wilt zien te voorkomen

Claudia kwam in coaching omdat ze veel last had van de mening van anderen. Het liefst zou ze meer haar eigen gang gaan maar de mening van anderen hield haar tegen. Wanneer ze door collega’s gevraagd werd om na het werk wat te gaan drinken, zei ze steevast ‘ja’, terwijl ze er eigenlijk geen zin in had. De angst dat er over haar gepraat werd en er niet meer bij te horen in het team hielden haar tegen om af en toe ‘nee’ te zeggen.

In je gezin van herkomst werd geoordeeld over anderen en zelf doe je dat ook

Vaak ben je ook bang voor wat anderen van je vinden wanneer je bent opgegroeid in een gezin waarin opvoeders een oordeel hadden over andere mensen. Je ‘weet’ dan dat andere mensen oordelen kunnen hebben. Omdat je niet beter weet, ga je er vanuit dat iedereen oordeelt.

Als je hiermee bent opgegroeid, dan kan je in jezelf een zogenaamde Innerlijke Rechter ontwikkelen. De Innerlijke Rechter oordeelt op basis van de regels van thuis of iets goed is of niet. Dit gaat vaak ongemerkt. Ook hiervoor geldt dat wanneer je zelf oordeelt over anderen, je ervan uitgaat dat anderen dat ook over jou doen.

De moeder van Claudia heeft altijd een duidelijke mening over anderen gehad. Claudia was er vaak getuige van als haar moeder tegen haar vader zat te spuien over mensen uit de buurt. Nu ze zelf volwassen is, merkt Claudia dat zij de gewoonte van thuis heeft overgenomen. Ook zij heeft vaak een mening over anderen. Hierdoor is ze zich er sterk van bewust dat anderen ook oordelen over haar, wat haar regelmatig van streek maakt.

In het kort - waarom we zo bang zijn voor wat anderen van ons vinden

In deze blog heb je kunnen lezen waarom we zo bang zijn voor de mening van een ander. De belangrijkste reden is wel de angst om afgewezen te worden. De vermeende mening van anderen belemmert ons om echt onszelf te zijn en levert veel stress en onnodig leed op.

Verder lezen?

Is je interesse gewekt en wil je verder lezen? Klik dan hier voor de blog Leren loslaten voor meer rust en ontspanning. Of lees hier de blog Waarom de Pleaser in jou wil dat je geen behoeften hebt.

Wat ik je bied

Ben jij bang voor wat anderen van je vinden? En wil je daar minder last van hebben? En meer jezelf als uitgangspunt leren nemen? Vaker jezelf kunnen zijn? Lees dan hier meer over het coachtraject of plan hieronder direct een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Coach-zelfvertrouwen

Photo by Dollar Gill on Unsplash

MEER
BLOGS

Onzeker-als-leidinggevende-1

11 signalen dat je onzeker bent als leidinggevende

Of je nu beginnend leidinggevende bent of al langer een team aanstuurt, het is heel normaal dat je af en toe onzeker bent. Er komt namelijk nogal wat kijken bij goed leidinggeven. Werken met mensen kan complex zijn. Als manager heb je vaak een breed takenpakket. Soms combineer je dit

Lees verder »
Door-de-mand-vallen-impostersyndroom

Door de mand vallen

Vrees jij dat je binnenkort door de mand valt? En dat iedereen zal ontdekken dat je ‘maar wat doet’ en dus helemaal niet zo goed bent als zij denken? En geloof je dat je de enige bent die daar last van heeft? Dan help ik je uit je droom. Maar

Lees verder »
Effectief-communiceren-coach

Effectief communiceren met de 3 deuren van paul ware

Je bent al jaren leidinggevende en bent gewend om gesprekken te voeren met je medewerkers. Je wil graag leren om effectief te communiceren. Je merkt namelijk dat je in gesprekken met de ene medewerker veel verder komt dan met de andere. Met de één communiceer je makkelijk, je boodschap wordt

Lees verder »
Bang-voor-wat-anderen-van-ons-vinden

Waarom we zo bang zijn voor wat anderen van ons vinden

Ik sta inmiddels in mijn derde outfit voor de spiegel. De vorige twee outfits zijn al vakkundig afgekeurd door mijn Innerlijke Criticus. Ook bij wat ik nu aan heb, heeft mijn Innerlijke Criticus zijn bedenkingen. Oké, het topje staat me goed maar ik moet toegeven dat ‘ie wel wat gekreukt

Lees verder »
Lekker-in-je-vel-coach

In 5 stappen weer lekker in je vel

Voel je je ontregeld omdat je niet lekker in je vel zit? Voel je je niet jezelf op dit moment? En ben je bang dat als je niets doet, dat de situatie verder verslechtert? Als je mijn vorige blog ‘niet lekker in je vel zitten‘ hebt gelezen, weet je dat

Lees verder »
Leren-loslaten

Leren loslaten voor meer rust en ontspanning

Er is een tijd geweest dat ik een abonnement had op de controle hebben. 😂 Het gaf me een prettig gevoel om mezelf en mijn omgeving ‘te controleren’. Dagenlang kon ik piekeren over hoe die ene opmerking bedoeld was. Of wat anderen van me vonden. En boos en teleurgesteld was

Lees verder »
Zelfvertrouwen-coaching

Zelfvertrouwen coaching

Je bent op deze plek terecht gekomen omdat je informatie over of begeleiding zoekt bij het vergroten van je zelfvertrouwen. Wellicht vraag je je af of een coach wel de juiste persoon is om je te begeleiden. Of wil je graag weten wat je kunt verwachten van zelfvertrouwen coaching. Op

Lees verder »
Afgewezen-worden

Waarom je je zo snel afgewezen of gekwetst voelt

Voel jij je snel afgewezen of aangevallen? Trek jij je kritiek sterk aan? Het soort kritiek of afwijzing waardoor je dagenlang van slag bent en wat jou achtereenvolgens verdrietig, boos, wraakzuchtig en machteloos maakt. Een rollercoaster van emoties en gevoelens die nog een tijdlang kunnen aanhouden.    Ik kom het

Lees verder »
Niet-lekker-in-je-vel-zitten

Niet lekker in je vel zitten

Zit je al een tijdje niet lekker in je vel? Heb je het gevoel dat je niet jezelf bent? En weet je niet hoe je je weer beter kunt voelen? Voel je je schuldig naar je omgeving omdat je niet de persoon bent die je wil zijn? Grote kans dat je in

Lees verder »
Coach-zelfvertrouwen

Onzekerheid herkennen bij je medewerkers

Het is vrij normaal om je af en toe onzeker te voelen. Alleen wanneer de onzekerheid iemand ernstig belemmert is het belangrijk om daar iets aan te doen. Als resultaat van langdurige onzekerheid kan namelijk op termijn  eenzaamheid, een depressie of een burn-out ontstaan. Daarom is het belangrijk dat een probleem

Lees verder »
Innerlijke-Criticus

Leven met je innerlijke criticus

Heb jij ook zo’n kritische innerlijke stem die wie je bent en wat je doet met de grond gelijk maakt?  Die snoeihard is in zijn commentaar over hoe je eruitziet. Over wie je vrienden zijn (als hij al denkt dat je ooit vrienden krijgt). En hoe je presteert. En hij

Lees verder »
Verlatingsangst

Verlatingsangst: oorzaken, gevolgen en aanpak

Ben je bang dat je partner je op elk moment kan verlaten, ofwel in de steek kan laten? Of heb je de irreële angst dat je partner plotseling ernstig ziek wordt of overlijdt? Dan kan het dat je last hebt van verlatingsangst, ook wel separatieangst genoemd. In dit artikel lees

Lees verder »
Voice-Dialogue-Coach

Voice Dialogue: een bus vol ikken

Heb je het idee dat jij niet zelf achter het stuur zit van jouw leven maar dat jouw leven wordt bepaald door een drammer, een pleaser, een perfectionist of een innerlijke criticus? Terwijl jij zelf lijdzaam toekijkt hoe je leven zich ontvouwt? Volgens Hal en Sidra Stone (bedenkers van de

Lees verder »
Omgaan-met-afwijzing-sollicitatie

Omgaan met afwijzing na een sollicitatie

Stel dat je niet meer zo uit het veld geslagen zou zijn na een afwijzing op een sollicitatie?  Dat zou toch fijn zijn? Of niet?  Zelf heb ik zowel aan de ene als aan de andere kant van de sollicitatietafel gezeten. En als ik de sollicitant was, was dat met wisselend

Lees verder »
Stoppen-met-piekeren

Stoppen met piekeren

Vroeger kon ik veel en vooral langdurig piekeren. Waarover? Over van alles en nog wat. Ik was vooral bekend met ‘wat als..’. Je weet wel; de beren op de weg die je bedenkt en die vervolgens nooit langskomen (gelukkig 😃). Het enige wat het piekeren me opleverde was een hoop

Lees verder »
Gaslighting

Gaslighting in je relatie

‘Vroeger was ik niet zo onzeker’, vertelt Vera mij emotioneel tijdens het intakegesprek. ‘Nu twijfel ik continu aan mezelf en heb ik bevestiging nodig van mijn vriend. In het begin was hij heel vriendelijk en liefdevol maar de laatste tijd maken we om alles ruzie. Ik merk dat hij liegt

Lees verder »
je-welkom-voelen

Waarom je je niet welkom of gewenst voelt

Net teruggekomen van een heerlijke vakantie op Lefkas, een eiland met een brug verbonden aan het vaste land van Griekenland, geniet ik nog na van de indrukken die ik heb opgedaan. We verbleven in een kleinschalig appartementencomplex, gerund door 2 broers onder het toeziend oog van hun moeder. We werden

Lees verder »
Zelfvertrouwen-vergroten

Je zelfvertrouwen vergroten

Je kan het aan! Zelfvertrouwen vergroten staat vaak bovenaan het lijstje van mensen die zich onzeker voelen. Jammer genoeg stranden hun pogingen om hieraan te werken vaak zonder het gehoopte resultaat. Dit heeft alles te maken met schaamte en angst. Graag deel ik een aantal inzichten met je die kunnen

Lees verder »
Onzekerheid-overwinnen

Onzekerheid overwinnen

Je bent onzeker en dat is geen fijn gevoel, toch?  Transpireren, versnelde ademhaling, een droge mond, een naar gevoel in je buik; allemaal stressreacties van het lichaam wanneer je je onzeker voelt.  Het zijn dit soort sensaties die je liever niet voelt. En die bovendien lijken te wijzen op opkomend

Lees verder »
Stress-verminderen-coach

Stress verminderen in 3 stappen

Stress; iedereen heeft er wel eens last van. En dat is niet erg. Stress hoeft namelijk niet ongezond te zijn. Het kan je helpen om tot een prestatie te komen, om je doel te bereiken en dit kan je dan ook energie geven. Wanneer je echter langdurig wordt blootgesteld aan

Lees verder »
Carriereswitch-maken

Wat je moet weten over een carrièreswitch maken

‘Pff, ik moet er niet aan denken dat ik nog 25 jaar dit werk moet doen’, verzucht Carli. ‘Maar ja, wat dan wel?’ Onzeker kijkt ze me aan. Ik kom dit vaker tegen; mensen die tegen overspannenheid aanzitten omdat ze te lang gedaan hebben waar ze niet gelukkig van worden.

Lees verder »
Stress-coach-woerden

Thema werkstress: Voorkomen is beter dan genezen

Wie ervaring heeft met een medewerker die burn-out is geraakt weet het. Het proces van terugkeer naar het werk is meestal lang en moeizaam. Zowel voor de betrokken medewerker als voor het team en jou als leidinggevende. Voorkomen is beter dan genezen dus. Creëer een positieve omgeving waar mensen graag

Lees verder »
Werkstress-coach-Woerden

Thema werkstress: Jouw gedrag bepaalt de norm in het team

Mails versturen in het weekend, altijd bereikbaar zijn en tot ’s avonds laat aan het werk zijn. Onbedoeld bepaal jij met dit gedrag de norm binnen het team. Medewerkers weten ‘zo doen wij het hier’. Ze kopiëren dit gedrag om daarmee de erkenning en waardering van jou en de organisatie

Lees verder »
jezelf-vergelijken-met-anderen

Waarom je jezelf wél moet vergelijken met anderen

Onlangs tijdens een coachsessie gooide Elke al haar frustraties eruit. “Jerry heeft het pas goed voor elkaar, zijn vrouw werkt ook. Ze hebben veel meer te besteden dan ik”. Ik zie aan Elke dat ze nog veel meer gal te spuwen heeft. “Ze gaan drie keer per jaar op vakantie.

Lees verder »
taboe-onzekerheid

Nieuw: taboe op niet onzeker zijn

In mijn eerdere blogs scheef ik over het taboe op onzekerheid. Dat dat er is, is duidelijk. Nu vroeg ik me af wat er zou gebeuren als we een nieuw taboe zouden introduceren: het taboe op ‘niet onzeker zijn’. Er is tenslotte ook al een taboe op arrogantie of te

Lees verder »
Onzekerheid-coach

Geurend maandverband als doekje voor het bloeden

Zo’n 28 jaar geleden schreef ik er al over: het effect dat je bereikt door het kopen van een product. Voor Nederlandse les kregen we de opdracht om een reclame voor een niet bestaand product bedenken. Ik maakte een reclame voor maandverband die actief een frisse geur afscheidt zodat vrouwen

Lees verder »
hoofd-opruimen

Coaching voor een leeg hoofd

Dat coaching niet altijd zwaar of emotioneel hoeft te zijn, bewijst dit verhaal. ‘Kan je me vandaag helpen mijn hoofd leeg te maken?’, was de letterlijke vraag van mijn cliënt als reactie op de vraag die ik vaak stel bij aanvang van een sessie: ‘waarmee wil je vandaag aan de

Lees verder »
Onzekerheidsmanager

Niks is beter dan in een snikhete flat zitten

Laatst ging ik bij mijn lieve moeder op visite. De dagen ervoor waren warm geweest maar nu was het afgekoeld en er waaide een frisse wind. Toen ik binnenkwam, merkte ik dat er een enorme onnodige warmte in huis hing.  De deuren zaten dicht en mijn moeder had het zweet

Lees verder »
Emoties-coach

Je zichtbare emotie is vaak niet waar het om draait

‘Hoezo niet? Als ik boos ben, ben ik toch gewoon boos?’, vraag je je nu misschien af. Soms is dat inderdaad zo. Maar vaak ook niet. Vooral niet als je langer boos blijft dan, gezien de situatie, logisch is. ‘Zo moeilijk is dat toch niet?’ Een tijdje geleden begeleidde ik

Lees verder »
Coach-zelfvertrouwen

1 schildpad tussen 12 parkietjes

‘De wereld zit niet op jou te wachten’Als je introvert bent en daar onzeker over bent, kan je het knap lastig hebben in het extraverte tijdperk waarin we nu leven. Het lijkt erop dat extraverte eigenschappen geliefd zijn. Sla een willekeurige vacaturetekst erop na en je ziet dat deze doorspekt

Lees verder »
Coach-zelfvertrouwen

Een worst voor de 55-plusser (maar lees dit ook als je 40 bent)

Een carrièreverandering maken door buiten de kaders te denken. Dit was het onderwerp van een netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden waar ik laatst was. De gemiddelde leeftijd was 55 jaar. Wie de gemiddelde 55+’er kent, zal weten dat daar de schoen meteen knelde. Niet omdat deze mensen niet buiten de kaders kunnen

Lees verder »

Je bent iets met een Polly-4 fiets

Voor mijn verjaardag had ik een geel Polly 4-fietsje gekregen. Met zijwieltjes. Ik wist dat kinderen in de buurt zonder zijwieltjes konden fietsen en ik – vier jaar en groot voor mijn leeftijd – zou toch zeker niet voor hen onderdoen? Daar ging ik. Eerst in de tuin, daarna rondjes

Lees verder »
Coach-zelfvertrouwen

Zie je mij al in een klein gouden bikinietje?

Ik worstel er al een tijdje mee. Mijn weg vinden als offline coach in de onlinewereld. Niet dat ik niet kan omgaan met social media. Dat is het probleem niet. Ik ben best handig en creatief en kan ook best schrijven. Nee, de vraag die me de laatste tijd bezighoudt,

Lees verder »
Angst

Wat er ook gebeurt, je kan het aan

Wat een inzicht! Laatst las ik een interessante zienswijze op angst, namelijk onder elke angst ligt de angst dat je, wat er in je leven gebeurt, niet aan zal kunnen. Dus bijvoorbeeld: bij het idee van het moeten houden van een presentatie breekt het zweet je al uit, want wat

Lees verder »
Coach-Woerden-Slecht-nieuws-gesprekken

Hoe breng jij een moeilijke boodschap?

In gesprekken die ik voer, hoor ik regelmatig dat leidinggevenden moeite hebben om slecht nieuws te brengen. Daarmee bedoel ik boodschappen als: de beloofde promotie gaat niet door, je contract wordt niet verlengd of ik vind jouw functioneren onvoldoende en wil afscheid van je nemen. Vaak wordt de boodschap onduidelijk

Lees verder »
Faalangst

Durf jij te falen?

We hebben er allemaal in meer of mindere mate last van: faalangst. Waar de een wordt uitgedaagd om nog betere prestaties neer te zetten, wordt de ander overmand door angst en komt helemaal niet meer tot actie. Faalangst kan je omschrijven als de angst om fouten te maken, af te

Lees verder »
Perfectionisme

Hoge lat

Ben jij iemand die voor alles een hoge lat heeft? Mensen die perfectionistisch zijn, gaan voor het allerbeste resultaat. Als je dat niet haalt, verwijt je jezelf dat je niet genoeg je best hebt gedaan. Altijd het beste werk afleveren gaat niet waardoor perfectionisten gaan twijfelen aan zichzelf en zich

Lees verder »
Cirkel-van-invloed-en-betrokkenheid

Cirkel van invloed en betrokkenheid

De cirkel van invloed en betrokkenheid. Je hebt er misschien wel eens van gehoord maar wat is het precies? Een tijdje geleden schreef ik over proactiviteit. Ik schreef ook dat pro actief gedrag te ontwikkelen is. Als je pro actief bent dan ben je bezig met dingen waar je invloed

Lees verder »
Zelfvertrouwen-coach
Chat openen
Neem direct contact op
Hallo, waarmee kan ik je helpen?