Wat je moet weten over een carrièreswitch maken

Carriereswitch-maken

Share This Post

‘Pff, ik moet er niet aan denken dat ik nog 25 jaar dit werk moet doen’, verzucht Carli. ‘Maar ja, wat dan wel?’ Onzeker kijkt ze me aan. Ik kom dit vaker tegen; mensen die tegen overspannenheid aanzitten omdat ze te lang gedaan hebben waar ze niet gelukkig van worden. Ik vind het altijd weer verbazingwekkend hoe lang mensen dit vol kunnen houden. Een carrièreswitch is wellicht niet de gemakkelijkste en snelste weg, maar wel een weg die leidt naar meer voldoening en werkplezier.

Een eenvoudig rekensommetje

Veel 40-plussers denken vaak ten onrechte dat een carrièreswitch niet meer voor hen is weggelegd. Ik snap het wel; als je rond de 45 bent, dan denk je dat je het grootste deel van je carrière erop hebt zitten. Met hen maak ik vaak een vlug rekensom; hoe lang werk je al? Vaak is het antwoord zo’n 20 jaar. En hoe lang heb je nog te gaan? Dit blijkt dan minstens even lang zo niet langer te zijn. Wanneer mensen zich dan realiseren dat ze, wanneer er niks veranderd, nog 25 jaar hetzelfde werk zullen blijven doen, komt er nieuwsgierigheid en energie vrij om te kijken wat er allemaal mogelijk is.

In dit artikel lees je wat erbij komt kijken wanneer je een carrièreswitch wilt maken.
Carriereswitch-maken

Denk in kansen en mogelijkheden

Wanneer je nadenkt over een carrièreswitch dan eindig je vaak met allerlei beren op de weg. Dit komt omdat wij vaak geneigd zijn te denken in of-of, alles of niets en niets ertussenin. Gevolg: je zet geen stappen om een nieuwe toekomst voor jezelf te creëren. De uitdaging is om te denken in mogelijkheden. Cliënten leer ik vaak om in scenario’s te denken. Dit levert vaak mooie ideeën op.Zo bespreek ik vaak met cliënten de mogelijkheid om:

– te starten met vrijwilligerswerk in het werk dat zij op termijn willen gaan doen

– een eigen bedrijf starten en daarin werken in de avonden en weekenden om te proeven aan het ondernemerschap, zonder daar al te veel risico’s in te nemen

– parttime blijven werken in de huidige functie en een opleiding volgen in de richting waarin zij zich willen ontwikkelen

– activiteiten op te zetten als hobby die ze later in de tijd beroepsmatig willen gaan doen, gericht op het opdoen van ervaring. Voorbeelden hiervan zijn fotograferen, online marketing, (creatieve) workshops geven, budgetcoaching doen voor mensen in de omgeving.

Onderzoek ook de werkelijke kansen op de arbeidsmarkt. Het UWV geeft regelmatig geüpdatet informatie over kans- en krapteberoepen verdeeld per regio.

Begin vanaf vandaag met netwerken

De allerbeste manier om een baan te vinden is via je netwerk. Je netwerk kan echter nog veel meer doen dan je aan een baan helpen. In je netwerk (en in het netwerk van jouw netwerk) zitten namelijk ook mensen die jouw (toekomstige) werk al doen. In het oriëntatieproces is het goed om contact met hen te leggen om een beeld te krijgen van wat de functie precies inhoudt. Is het echt zo leuk als je denkt? Ook kunnen ze je vertellen welke opleidingen een must zijn om te volgen en welke opleidingsinstituten goed aangeschreven staan. Bijkomend voordeel is dat je hiermee alvast bouwt aan contacten die je kunt aanboren wanneer je daadwerkelijk de stap gaat zetten naar de arbeidsmarkt.

LinkedIn is een must have

Zit je nog niet op LinkedIn? Of heb je wel een profiel maar ben je nog niet zo actief? Zichtbaarheid is zeker wanneer het gaat om een carrièreswitch maken, erg belangrijk. Denk hierin ook niet gelijk te groot. Start met het maken van een profiel. Later kan je dat herschrijven wanneer je een besluit hebt genomen over welke kant je op wilt. Voor nu is het belangrijk om mensen te gaan toevoegen aan je netwerk die je al kent. Dit kunnen zowel mensen uit je privé als uit je zakelijke netwerk zijn, van opleidingen uit het verleden etc. Vergeet ook niet om een representatieve foto te plaatsen. Door mensen en groepen te volgen die actief zijn in jouw (nieuwe)vakgebied, krijg je al een beeld van wat er speelt en raak je er steeds meer bij betrokken. Wil je meer informatie over wat een goed LinkedIn profiel nodig heeft, vraag dan hier gratis informatie aan.

Subsidies en andere financiële mogelijkheden

Wanneer je een carrièreswitch overweegt, dan heb je je vast al gerealiseerd dat omscholing gepaard gaat met een kostenplaatje. De overheid en werkgevers zijn zich er steeds meer van bewust dat het belangrijk is om te blijven investeren in de ontwikkeling van mensen. De arbeidsmarkt staat niet stil en het is dé uitdaging om vraag en aanbod op elkaar te blijven afstemmen. Zo heeft de Rijksoverheid, mede ingegeven door de Corona-crisis flink budget uitgetrokken voor leren en ontwikkelen. Ook hier is weer van belang om te denken in mogelijkheden en deze verder te onderzoeken. Ik noem er een aantal:

– Opleidingskosten, waaronder ook kosten voor loopbaancoaching, zijn in 2021 nog aftrekbaar van de inkomstenbelasting (boven het drempelbedrag). Of deze regeling in deze vorm verlengd wordt in 2022 is nog niet bekend.

– De Rijksoverheid heeft budget vrijgemaakt voor gratis trainingen. Kijk voor meer informatie op: https://www.hoewerktnederland.nl/werknemen/leren-en-ontwikkelen.

– Nieuwe werkgevers bieden zij-instromers vaak een baan mét opleiding aan, bijvoorbeeld in de zorg of het onderwijs.

– Werkgevers reserveren vaak budget voor opleidingen en (loopbaan)coaching.

– Voor mensen die een werkloosheidsuitkering ontvangen is er via UWV een mogelijkheid tot (gedeeltelijk) betaalde omscholing wanneer dit leidt tot een grotere baankans en het bekorten van de WW-duur. Informeer bij je Adviseur Werk naar de mogelijkheden.

– Opleidings- en ontwikkelingsfondsen, waarbij werkgevers vaak aangesloten zijn, hebben ook budget voor opleidingen en (loopbaan)coaching.

Carriereswitch-loopbaancoach

Heb jij de wind in de zeilen?

Niets is zo lastig als stappen zetten in je carrière, als anderen daar niet van mogen weten. Toch maak ik het vaak mee. Cliënten die niet aan hun leidinggevenden durven vertellen dat ze het roer willen omgooien. Of niet aan hun ouders kunnen zeggen dat het werk dat ze doen niet meer bij hen past, uit angst voor hun reactie. Iedereen in het gezin is immers ondernemer geworden. Waarom lukt het jou dan niet?

Hoe fijn zou het zijn als je in alle openheid met je omgeving kunt praten over de stappen die je wilt gaan nemen. Zo kunnen ze met je meedenken en komen er mogelijkheden open te liggen. Het is als zeilen met de wind mee. Een carrièreswitch maken, vraagt dus niet alleen veel inzet maar ook moed om bespreekbaar te maken dat je een andere kant op wilt.

Het begint met weten wat je kan en wat je wil

Zeilen met de wind mee wordt pas echt leuk als je weet waar je naartoe wilt. Een loopbaantraject kan je helpen bij het onderzoeken wie je bent, waar je goed in bent, wat je niet meer wil en wat je wel wil. Welke kansen zijn er op de arbeidsmarkt en welke stappen heb je te zetten om daar te komen? Heb je al zicht op de kwaliteiten en vaardigheden die je meebrengt? Welke aspecten vind je nog wel leuk aan je werk en zou je terug willen zien in een nieuwe baan? Een loopbaancoach kan jou daarbij helpen. Wil je weten wat het loopbaantraject Nieuwe paden jou kan bieden, lees dan hier verder.

Een carrièreswitch is een proces

Het woord carrièreswitch doet vermoeden dat je een knop om kunt zetten en ineens een ander beroep kunt hebben. Ik zie een carrièreswitch meer als een proces dat start bij de bewustwording dat je niet meer wilt wat je altijd gedaan hebt. En het proces stopt pas wanneer je definitief stopt met werken. Daartussen blijf je je ontwikkelen in de richting van jouw keuze terwijl je een tijdje wellicht twee beroepen combineert.

Maak een plan

Onderdeel van een loopbaantraject is dat je een plan schrijft met de concrete activiteiten die je gaat ondernemen om je carrièreswitch in gang te zetten. Definieer daarin kleine, haalbare stappen en hang er een einddatum aan. Te grote stappen kunnen spanningen oproepen met het gevolg dat je helemaal geen stappen zet. Doelen mét een einddatum motiveren om er echt aan de slag te gaan.

Wil je een keer sparren over je loopbaan? Kijk dan hier voor een APK coachgesprek. Ben je op zoek naar een uitgebreid of kort loopbaantraject en wil je graag weten wat ik voor jou kan betekenen? Plan dan hieronder direct een gratis kennismakingsgesprek.

MEER
BLOGS

Zelfvertrouwen-vergroten

Je zelfvertrouwen vergroten

Voel je je vaak onzeker en wil je je zelfvertrouwen vergroten? Het vergroten van zelfvertrouwen staat vaak bovenaan het lijstje van mensen die zich onzeker voelen. Je bent dus niet de enige. Helaas stranden veel pogingen om aan zelfvertrouwen te werken meestal na een paar weken. Dit komt omdat mensen

Lees verder »
Zelfvertrouwen-coaching

Zelfvertrouwen coaching

Je bent op deze plek terecht gekomen omdat je informatie over of begeleiding zoekt bij het vergroten van je zelfvertrouwen. Wellicht vraag je je af of een coach wel de juiste persoon is om je te begeleiden. Of wil je graag weten wat je kunt verwachten van zelfvertrouwen coaching. Op

Lees verder »
Een-bal-onder-water-drukken

Wat niemand je vertelt over onzekerheid

‘Ik wil zo graag af van die onzekerheid’, verzucht een cliënt in een van onze coachingsgesprekken. Ik kan het me voorstellen. Het is toch ook geen pretje? Die eeuwige twijfel aan jezelf. Bang voor wat anderen van je vinden. Doe ik het wel goed? Ben ik wel leuk genoeg? Zweet

Lees verder »
Slechtnieuwsgesprek

Hoe breng jij een moeilijke boodschap?

In gesprekken die ik voer met leidinggevenden hoor ik vaak hoe moeilijk zij het vinden om slecht nieuws te brengen. Daarmee bedoel ik boodschappen als: de beloofde promotie gaat niet door, je contract wordt niet verlengd of ik vind jouw functioneren onvoldoende en wil afscheid van je nemen. Vaak wordt

Lees verder »
Emotioneel-afhankelijk

Ben ik emotioneel afhankelijk?

Zoek jij vaak bevestiging bij of goedkeuring van je partner? Vraag je je vaak af of je wel goed genoeg bent? Vind je het moeilijk om je eigen mening te uiten? En voel je je alleen maar goed als je openlijk gezien, geaccepteerd en gewaardeerd wordt door anderen? Slaat de

Lees verder »
Onzeker-als-leidinggevende-1

11 signalen dat je onzeker bent als leidinggevende

Of je nu beginnend leidinggevende bent of al langer een team aanstuurt, het is heel normaal dat je af en toe onzeker bent. Er komt namelijk nogal wat kijken bij goed leidinggeven. Werken met mensen kan complex zijn. Als manager heb je vaak een breed takenpakket. Soms combineer je dit

Lees verder »
Door-de-mand-vallen-impostersyndroom

Door de mand vallen

Ben je bang dat je binnenkort door de mand valt? En dat iedereen zal ontdekken dat je helemaal niet zo slim of capabel bent als je doet voorkomen? Dat je ‘maar wat doet’ en dus helemaal niet zo goed bent als zij denken? Je vindt het gek dat anderen het

Lees verder »
Effectief-communiceren-coach

Effectief communiceren met de 3 deuren van paul ware

Je bent al jaren leidinggevende en bent gewend om gesprekken te voeren met je medewerkers. Je wil graag leren om effectief te communiceren. Je merkt namelijk dat je in gesprekken met de ene medewerker veel verder komt dan met de andere. Met de één communiceer je makkelijk, je boodschap wordt

Lees verder »
Bang-voor-wat-anderen-van-ons-vinden

Waarom we zo bang zijn voor wat anderen van ons vinden

Ik sta inmiddels in mijn derde outfit voor de spiegel. De vorige twee outfits zijn al vakkundig afgekeurd door mijn Innerlijke Criticus. Ook bij wat ik nu aan heb, heeft mijn Innerlijke Criticus zijn bedenkingen. Oké, het topje staat me goed maar ik moet toegeven dat ‘ie wel wat gekreukt

Lees verder »
Lekker-in-je-vel-coach

In 5 stappen weer lekker in je vel

Voel je je ontregeld omdat je niet lekker in je vel zit? Voel je je niet jezelf op dit moment? En ben je bang dat als je niets doet, dat de situatie verder verslechtert? Als je mijn vorige blog ‘niet lekker in je vel zitten‘ hebt gelezen, weet je dat

Lees verder »
Leren-loslaten

Leren loslaten voor meer rust en ontspanning

Er is een tijd geweest dat ik een abonnement had op de controle hebben. 😂 Het gaf me een prettig gevoel om mezelf en mijn omgeving ‘te controleren’. Dagenlang kon ik piekeren over hoe die ene opmerking bedoeld was. Of wat anderen van me vonden. En boos en teleurgesteld was

Lees verder »
Afgewezen-worden

Waarom je je zo snel afgewezen of gekwetst voelt

Voel jij je snel afgewezen of aangevallen?    Trek jij je kritiek van anderen sterk aan?    Voel je je snel bekritiseerd, ook al is dat waarschijnlijk niet zo bedoeld?   En voel je je door kritiek of afwijzing dagenlang van slag? Dan ken je ook wel de rollercoaster van

Lees verder »
Niet-lekker-in-je-vel-zitten

Niet lekker in je vel zitten

Zit je al een tijdje niet lekker in je vel?  Heb je het gevoel dat je niet jezelf bent?  En weet je niet hoe het komt? Of hoe je je weer beter kunt voelen?  Voel je je schuldig naar je omgeving omdat je niet de persoon bent die je wil zijn?

Lees verder »
Coach-zelfvertrouwen

Onzekerheid herkennen bij je medewerkers

Het is vrij normaal om je af en toe onzeker te voelen. Alleen wanneer de onzekerheid iemand ernstig belemmert is het belangrijk om daar iets aan te doen. Als resultaat van langdurige onzekerheid kan namelijk op termijn  eenzaamheid, een depressie of een burn-out ontstaan. Daarom is het belangrijk dat een probleem

Lees verder »
Innerlijke-Criticus

Leven met je innerlijke criticus

Heb jij ook zo’n kritische innerlijke stem die wie je bent en wat je doet met de grond gelijk maakt?  Die snoeihard is in zijn commentaar over hoe je eruitziet. Over wie je vrienden zijn (als hij al denkt dat je ooit vrienden krijgt). En hoe je presteert. En hij

Lees verder »
Verlatingsangst

Verlatingsangst: oorzaken, gevolgen en aanpak

Ben je bang dat je partner je op elk moment kan verlaten, ofwel in de steek kan laten? Of heb je de irreële angst dat je partner plotseling ernstig ziek wordt of overlijdt? Dan kan het dat je last hebt van verlatingsangst, ook wel separatieangst genoemd. In dit artikel lees

Lees verder »
Voice-Dialogue-Coach

Voice Dialogue: een bus vol ikken

Heb je het idee dat jij niet zelf achter het stuur zit van jouw leven maar dat jouw leven wordt bepaald door een drammer, een pleaser, een perfectionist of een innerlijke criticus? Terwijl jij zelf lijdzaam toekijkt hoe je leven zich ontvouwt? Volgens Hal en Sidra Stone (bedenkers van de

Lees verder »
Omgaan-met-afwijzing-sollicitatie

Omgaan met afwijzing na een sollicitatie

Stel dat je niet meer zo uit het veld geslagen zou zijn na een afwijzing op een sollicitatie?  Dat zou toch fijn zijn? Of niet?  Zelf heb ik zowel aan de ene als aan de andere kant van de sollicitatietafel gezeten. En als ik de sollicitant was, was dat met wisselend

Lees verder »
Stoppen-met-piekeren

Stoppen met piekeren

Vroeger kon ik veel en vooral langdurig piekeren. Waarover? Over van alles en nog wat. Ik was vooral bekend met ‘wat als..’. Je weet wel; de beren op de weg die je bedenkt en die vervolgens nooit langskomen (gelukkig 😃). Het enige wat het piekeren me opleverde was een hoop

Lees verder »
Gaslighting

Gaslighting in je relatie

‘Vroeger was ik niet zo onzeker’, vertelt Vera mij emotioneel tijdens het intakegesprek. ‘Nu twijfel ik continu aan mezelf en heb ik bevestiging nodig van mijn vriend. In het begin was hij heel vriendelijk en liefdevol maar de laatste tijd maken we om alles ruzie. Ik merk dat hij liegt

Lees verder »
je-welkom-voelen

Waarom je je niet welkom of gewenst voelt

Net teruggekomen van een heerlijke vakantie op Lefkas, een eiland met een brug verbonden aan het vaste land van Griekenland, geniet ik nog na van de indrukken die ik heb opgedaan. We verbleven in een kleinschalig appartementencomplex, gerund door 2 broers onder het toeziend oog van hun moeder. We werden

Lees verder »
Onzekerheid-overwinnen

Onzekerheid overwinnen

Je bent onzeker en dat is geen fijn gevoel, toch?  Transpireren, versnelde ademhaling, een droge mond, een naar gevoel in je buik; allemaal stressreacties van het lichaam wanneer je je onzeker voelt.  Het zijn dit soort sensaties die je liever niet voelt. En die bovendien lijken te wijzen op opkomend

Lees verder »
Stress-verminderen-coach

Stress verminderen in 3 stappen

Stress; iedereen heeft er wel eens last van. En dat is niet erg. Stress hoeft namelijk niet ongezond te zijn. Het kan je helpen om tot een prestatie te komen, om je doel te bereiken en dit kan je dan ook energie geven. Wanneer je echter langdurig wordt blootgesteld aan

Lees verder »
Carriereswitch-maken

Wat je moet weten over een carrièreswitch maken

‘Pff, ik moet er niet aan denken dat ik nog 25 jaar dit werk moet doen’, verzucht Carli. ‘Maar ja, wat dan wel?’ Onzeker kijkt ze me aan. Ik kom dit vaker tegen; mensen die tegen overspannenheid aanzitten omdat ze te lang gedaan hebben waar ze niet gelukkig van worden.

Lees verder »
Stress-coach-woerden

Thema werkstress: Voorkomen is beter dan genezen

Wie ervaring heeft met een medewerker die burn-out is geraakt weet het. Het proces van terugkeer naar het werk is meestal lang en moeizaam. Zowel voor de betrokken medewerker als voor het team en jou als leidinggevende. Voorkomen is beter dan genezen dus. Creëer een positieve omgeving waar mensen graag

Lees verder »
Werkstress-coach-Woerden

Thema werkstress: Jouw gedrag bepaalt de norm in het team

Mails versturen in het weekend, altijd bereikbaar zijn en tot ’s avonds laat aan het werk zijn. Onbedoeld bepaal jij met dit gedrag de norm binnen het team. Medewerkers weten ‘zo doen wij het hier’. Ze kopiëren dit gedrag om daarmee de erkenning en waardering van jou en de organisatie

Lees verder »
jezelf-vergelijken-met-anderen

Waarom je jezelf wél moet vergelijken met anderen

Onlangs tijdens een coachsessie gooide Elke al haar frustraties eruit. “Jerry heeft het pas goed voor elkaar, zijn vrouw werkt ook. Ze hebben veel meer te besteden dan ik”. Ik zie aan Elke dat ze nog veel meer gal te spuwen heeft. “Ze gaan drie keer per jaar op vakantie.

Lees verder »
taboe-onzekerheid

Nieuw: taboe op niet onzeker zijn

In mijn eerdere blogs scheef ik over het taboe op onzekerheid. Dat dat er is, is duidelijk. Nu vroeg ik me af wat er zou gebeuren als we een nieuw taboe zouden introduceren: het taboe op ‘niet onzeker zijn’. Er is tenslotte ook al een taboe op arrogantie of te

Lees verder »
Onzekerheid-coach

Geurend maandverband als doekje voor het bloeden

Zo’n 28 jaar geleden schreef ik er al over: het effect dat je bereikt door het kopen van een product. Voor Nederlandse les kregen we de opdracht om een reclame voor een niet bestaand product bedenken. Ik maakte een reclame voor maandverband die actief een frisse geur afscheidt zodat vrouwen

Lees verder »
hoofd-opruimen

Coaching voor een leeg hoofd

Dat coaching niet altijd zwaar of emotioneel hoeft te zijn, bewijst dit verhaal. ‘Kan je me vandaag helpen mijn hoofd leeg te maken?’, was de letterlijke vraag van mijn cliënt als reactie op de vraag die ik vaak stel bij aanvang van een sessie: ‘waarmee wil je vandaag aan de

Lees verder »
Onzekerheidsmanager

Niks is beter dan in een snikhete flat zitten

Laatst ging ik bij mijn lieve moeder op visite. De dagen ervoor waren warm geweest maar nu was het afgekoeld en er waaide een frisse wind. Toen ik binnenkwam, merkte ik dat er een enorme onnodige warmte in huis hing.  De deuren zaten dicht en mijn moeder had het zweet

Lees verder »
Emoties-coach

Je zichtbare emotie is vaak niet waar het om draait

‘Hoezo niet? Als ik boos ben, ben ik toch gewoon boos?’, vraag je je nu misschien af. Soms is dat inderdaad zo. Maar vaak ook niet. Vooral niet als je langer boos blijft dan, gezien de situatie, logisch is. ‘Zo moeilijk is dat toch niet?’ Een tijdje geleden begeleidde ik

Lees verder »
Coach-zelfvertrouwen

1 schildpad tussen 12 parkietjes

‘De wereld zit niet op jou te wachten’Als je introvert bent en daar onzeker over bent, kan je het knap lastig hebben in het extraverte tijdperk waarin we nu leven. Het lijkt erop dat extraverte eigenschappen geliefd zijn. Sla een willekeurige vacaturetekst erop na en je ziet dat deze doorspekt

Lees verder »
Coach-zelfvertrouwen

Een worst voor de 55-plusser (maar lees dit ook als je 40 bent)

Een carrièreverandering maken door buiten de kaders te denken. Dit was het onderwerp van een netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden waar ik laatst was. De gemiddelde leeftijd was 55 jaar. Wie de gemiddelde 55+’er kent, zal weten dat daar de schoen meteen knelde. Niet omdat deze mensen niet buiten de kaders kunnen

Lees verder »

Je bent iets met een Polly-4 fiets

Voor mijn verjaardag had ik een geel Polly 4-fietsje gekregen. Met zijwieltjes. Ik wist dat kinderen in de buurt zonder zijwieltjes konden fietsen en ik – vier jaar en groot voor mijn leeftijd – zou toch zeker niet voor hen onderdoen? Daar ging ik. Eerst in de tuin, daarna rondjes

Lees verder »
Coach-zelfvertrouwen

Zie je mij al in een klein gouden bikinietje?

Ik worstel er al een tijdje mee. Mijn weg vinden als offline coach in de onlinewereld. Niet dat ik niet kan omgaan met social media. Dat is het probleem niet. Ik ben best handig en creatief en kan ook best schrijven. Nee, de vraag die me de laatste tijd bezighoudt,

Lees verder »
Angst

Wat er ook gebeurt, je kan het aan

Wat een inzicht! Laatst las ik een interessante zienswijze op angst, namelijk onder elke angst ligt de angst dat je, wat er in je leven gebeurt, niet aan zal kunnen. Dus bijvoorbeeld: bij het idee van het moeten houden van een presentatie breekt het zweet je al uit, want wat

Lees verder »
Faalangst

Durf jij te falen?

We hebben er allemaal in meer of mindere mate last van: faalangst. Waar de een wordt uitgedaagd om nog betere prestaties neer te zetten, wordt de ander overmand door angst en komt helemaal niet meer tot actie. Faalangst kan je omschrijven als de angst om fouten te maken, af te

Lees verder »
Perfectionisme

Hoge lat

Ben jij iemand die voor alles een hoge lat heeft? Mensen die perfectionistisch zijn, gaan voor het allerbeste resultaat. Als je dat niet haalt, verwijt je jezelf dat je niet genoeg je best hebt gedaan. Altijd het beste werk afleveren gaat niet waardoor perfectionisten gaan twijfelen aan zichzelf en zich

Lees verder »
Cirkel-van-invloed-en-betrokkenheid

Cirkel van invloed en betrokkenheid

De cirkel van invloed en betrokkenheid. Je hebt er misschien wel eens van gehoord maar wat is het precies? Als je pro actief bent dan ben je bezig met dingen waar je invloed op hebt en verspil je weinig energie aan dingen die je niet kunt veranderen. Stephen Covey bedacht de

Lees verder »
Zelfvertrouwen-coach
Chat openen
Neem direct contact op
Hallo, waarmee kan ik je helpen?