Weet jij al wat jouw waarden zijn?

Weet jij al wat jouw waarden zijn?

Heb jij wel eens het gevoel dat het werk of de organisatie waar je werkt alle energie uit je wegtrekt? Dan kan het zijn dat jouw belangrijke waarden onvoldoende terugkomen in je werk.

Heb jij als belangrijke waarde harmonie en is het in jouw bedrijf gebruikelijk om stevig met elkaar te discussiëren? Met de vuist op tafel en over en weer schreeuwen. Dan kan dat jou veel energie kosten.

Of brengt jouw functie met zich mee dat je diplomatiek moet zijn en politiek moet bedrijven terwijl eerlijkheid hoog in jouw waardenlijstje staat, dan kost ook dat jou veel energie. 

En als je tenslotte werkt in een organisatie waar gezelligheid en harmonie voorop staan en waar resultaten behalen niet echt telt, dan zal jouw waarde resultaatgerichtheid niet voldoende worden ingevuld. Het kost je dan veel moeite om door te gaan.

Zoals je ziet kunnen conflicten met waarden zich op verschillende manieren uiten. Waarden verklaren waarom mensen iets doen of niet doen. Het zijn je drijfveren. Waarden worden gevormd door je opvoeding, je omgeving, ervaringen en gebeurtenissen. Waarden kunnen per levensfase veranderen en kunnen veranderen na ingrijpende levensgebeurtenissen.

Herken jij jezelf hierin en merk je al een tijdje dat je niet meer op de goede plek zit? Of heb je een medewerker op wie dit van toepassing is? Stuur me dan een bericht. Ik help je graag bij het vinden van een nieuwe richting.

#coachingonfriday #waarden #drijfveren

Geef een reactie