Zelfvertrouwen coaching

Zelfvertrouwen-coaching

Share This Post

Je bent op deze plek terecht gekomen omdat je informatie over of begeleiding zoekt bij het vergroten van je zelfvertrouwen. Wellicht vraag je je af of een coach wel de juiste persoon is om je te begeleiden. Of wil je graag weten wat je kunt verwachten van zelfvertrouwen coaching. Op deze en andere veel gestelde vragen ga ik in deze blog in.

Wat is zelfvertrouwen coaching?

Zelfvertrouwen coaching is een vorm van life coaching die gericht is op het vergroten van je zelfvertrouwen. Dit kan op één gebied zijn, bijvoorbeeld op werkgebied, maar ook betrekking hebben op alle aspecten van je leven.

Afhankelijk van de expertise van de coach is zelfvertrouwen coaching een combinatie van coaching en counseling waarbij je bij coaching nieuwe strategieën leert om dingen in de toekomst anders aan te pakken en bij counseling onderliggende patronen onderzoekt en onderzoekt waar de problemen zijn ontstaan.

Kan ik met een coach aan mijn zelfvertrouwen werken?

Om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk om het verschil te weten tussen de focus en benadering van een coach en een therapeut.

Coaching
richt zich op het heden en de toekomst. De nadruk ligt op het zelfoplossend, zelfsturend en zelf accepterend vermogen in jezelf. De coach kijkt samen met de coachee wie hij nu is en waar hij naartoe wil. Een coach helpt psychisch gezonde mensen om hun werk- of privésituatie te verbeteren en bewustwording te vergroten van wat zij doen.

Thema’s waaraan gewerkt wordt:

 • omgaan met stress
 • vergroten van zelfvertrouwen
 • leren grenzen stellen
 • zingevingsvragen
 • meer inzicht in behoeften en verlangens
 • keuzes maken

De verhouding tussen coach en coachee is een gelijkwaardige. De coach ziet de coachee als een zelfdenkende, verantwoordelijkheid nemende volwassene die een spiegel zoekt om zijn eigen antwoorden te vinden.

In coaching/counseling komt het verleden zeker aan bod maar daar ligt niet de nadruk op.


Bij therapie ligt de focus op het verleden en het doorgronden van hoe het gedrag bij een cliënt is ontstaan en wat het nu nog in stand houdt. De focus ligt op het verkrijgen van inzicht zodat de cliënt in de toekomst veranderingen kan doorvoeren. Op dit laatste, de verandering, ligt in therapie niet de focus. Ook wordt gewerkt aan het helen van trauma’s. Therapie is nodig wanneer je psychische problemen zo ernstig zijn dat je niet in staat bent om ‘normaal’ te functioneren.

Thema’s waarvoor mensen bij een therapeut komen:

 • angststoornissen
 • verslavingen
 • trauma
 • persoonlijkheidsstoornissen
 • depressie en somberheid

De rol die de therapeut of psycholoog is die van hulpverlener richting cliënt. Anders dan bij zelfvertrouwen coaching betekent dit dat de verhouding niet gelijkwaardig is.

Doorverwijzen

Een coach is in staat om in een intakegesprek te beoordelen of hij een coachee kan helpen. Als het vraagstuk niet geschikt is voor coaching, dan zal de coach altijd doorverwijzen naar een therapeut of psycholoog.

Werken aan zelfvertrouwen is dus zeker het terrein van de coach aangezien hierbij vaak de focus ligt op hoe het nu is en waar een coachee naartoe wil.

Hoe ziet een zelfvertrouwen coachtraject eruit?

Een coachtraject is bijna altijd verdeeld in 3 fasen:

1 de kennismakings- en intakefase
De coach en coachee leren elkaar kennen en onderzoeken of er een klik en voldoende vertrouwen is om met elkaar te werken (hierin zie je de gelijkwaardigheid ook terug). In deze fase onderzoekt de coach of de vraag van de coachee geschikt is voor coaching. De eerste fase neemt meestal 1 gesprek en een deel van het tweede gesprek in beslag.

2 de begeleidingsfase
Afhankelijk van de leerdoelen bepaalt de coach het aantal sessies. In de praktijk ligt dit aantal tussen de 5 en 10 gesprekken. In de individuele coachgesprekken wordt gewerkt aan je leerdoelen. De sessies duren 1 of 1,5 uur en vinden eens in de 2-3 weken plaats. In de tussenliggende periode werk je aan opdrachten en doe je oefeningen die je helpen om je doelen te bereiken. Ook schrijf je een reflectieverslag over de coachsessie en de periode ernaar. Zodat je concreet aan de slag gaat met hetgeen we hebben besproken.

3 de evaluatiefase
In het laatste geplande gesprek evalueren de coach en de coachee het coachtraject en de behaalde doelen en wordt besproken of de coachee het idee heeft dat hij zonder coaching verder kan werken aan de doelen. Mocht dat niet het geval zijn, of wanneer de coachee wil werken aan nieuwe leerdoelen, dan worden er afspraken gemaakt over een nieuw of verlengd coachtraject.

Wat doet een zelfvertrouwen coach?

In elk coachtraject zijn de fasen zoals ik die hierboven heb beschreven min of meer hetzelfde. Wat er in de sessies wordt gedaan, verschilt per coach. Bij de ene coach ligt de focus op bijvoorbeeld je gedachten veranderen (door Cognitieve Gedragstherapie, de RET), bij de andere coach ligt de focus op inzicht en bewustwording om vervolgens gedrag te veranderen.

Zelf werk ik met Transactionele Analyse (inzicht en bewustwording), Voice Dialogue (inzicht en bewustwording), Acceptance and Commitment Therapy (betrekkelijk nieuwe vorm van gedragstherapie die gericht is om je zelf accepterend vermogen te vergroten).

De focus van mijn zelfvertrouwen coaching ligt o.a. op:

 • het leren omgaan met (het ongemak van) onzekerheid
 • vergroten van bewustwording
 • vergroten van zelfacceptatie
 • vergroten van zelfcompassie
 • verbeteren van zelfzorg
 • vergroten van autonomie, nemen van verantwoordelijkheid

Dit bij elkaar zorgt ervoor dat je een beter gevoel krijgt over je zelf, dus dat je zelfvertrouwen hierdoor vergroot wordt.

Uiteraard is een zelfvertrouwen coachtraject altijd maatwerk. Samen bepalen we waar de focus op ligt.

Zelfvertrouwen-coaching
Het vergroten van je zelfacceptatie, zelfcompassie en zelfzorg leidt tot meer zelfvertrouwen

Met welke vragen komen mensen voor zelfvertrouwen coaching?

Hieronder tref je een aantal voorbeelden van vragen waarvoor cliënten bij mij in coaching kwamen.

 • ik voel me snel gekwetst of afgewezen
 • ik kan niet goed voor mezelf opkomen of grenzen aangeven, daardoor doe ik meestal wat anderen willen
 • ik voel me onzeker over mezelf en trek me veel aan van wat anderen van mij vinden
 • ik zit niet lekker op mijn plek op mijn werk, maar durf niet weg te gaan en mijn zekerheid op te geven
 • ik ben bang dat ik door de mand val en dat mensen zien dat ik eigenlijk incapabel ben (impostersyndroom)
 • ik voel me verantwoordelijk voor alles en iedereen, daardoor werk ik veel te hard of wil ik alles perfect doen
 • ik zit niet lekker in mijn vel en weet niet hoe het komt
 • ik kan niet tegen kritiek en hou daar lang last van
 • ik zou wel meer contacten willen maar ik weet niet hoe ik dat moet doen
 • ik heb last van mijn innerlijke criticus
 • ik pieker veel, heb last van stress, zit veel in mijn hoofd, etc.

Zoals je ziet zijn het uiteenlopende vragen waarmee mensen in zelfvertrouwen coaching komen die allemaal op hetzelfde neerkomen: onzekerheid en een negatief zelfbeeld.

Wat willen mensen bereiken met coaching?

Uiteraard willen coachees graag meer zelfvertrouwen hebben na een coachtraject. Maar zij willen ook graag meer rust (vooral in hun hoofd), kunnen ontspannen en meer genieten. En zij geven aan meer zichzelf te willen zijn bij anderen.

Hoe weet je of je een gebrek hebt aan zelfvertrouwen?

Vaak ben je je er wel al van bewust dat je last hebt van onzekerheid op bepaalde vlakken. Het belemmert je wellicht om te doen wat je wilt. Of je hebt door je onzekerheid patronen ontwikkeld om je toch nog enigszins goed te voelen over jezelf. Voorbeelden hiervan zijn: pleasen en perfectionistisch gedrag. Wanneer deze patronen je in de weg gaan zitten, is dat vaak een moment om begeleiding te zoeken. Meer informatie over zelfvertrouwen vind je hier.

Wil je meer inzicht in de mate van jouw onzekerheid? Doe dan hier de zelfvertrouwentest.

In het kort

Je hebt kunnen lezen wanneer je bij een zelfvertrouwen coach terecht kunt en hoe een coachtraject er uitziet. Ook heb je kunnen zien wat een zelfvertrouwen coach doet en met wat voor een soort vragen mensen in coaching komen.

Aan de slag!

Ik begeleid volwassenen die last hebben van onzekerheid naar meer zelfvertrouwen. Ik bied live coachgesprekken in mijn coachruimte in Woerden. 

Wil je aan de slag met zelfvertrouwen coaching? Kijk dan hier voor het coachtraject of plan hieronder direct een gratis  en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Illustraties: The Bald Guy.

MEER
BLOGS

Zelfvertrouwen-vergroten

Je zelfvertrouwen vergroten

Voel je je vaak onzeker en wil je je zelfvertrouwen vergroten? Het vergroten van zelfvertrouwen staat vaak bovenaan het lijstje van mensen die zich onzeker voelen. Helaas stranden veel pogingen om aan zelfvertrouwen te werken meestal na een paar weken. Dit komt omdat mensen die onzeker zijn, geloven dat ze

Lees verder »
Een-bal-onder-water-drukken

Wat niemand je vertelt over onzekerheid

‘Ik wil zo graag af van die onzekerheid’, verzucht een cliënt in een van onze coachingsgesprekken. Ik kan het me voorstellen. Het is toch ook geen pretje? Die eeuwige twijfel aan jezelf. Bang voor wat anderen van je vinden. Doe ik het wel goed? Ben ik wel leuk genoeg? Zweet

Lees verder »
Slechtnieuwsgesprek

Hoe breng jij een moeilijke boodschap?

In gesprekken die ik voer met leidinggevenden hoor ik vaak hoe moeilijk zij het vinden om slecht nieuws te brengen. Daarmee bedoel ik boodschappen als: de beloofde promotie gaat niet door, je contract wordt niet verlengd of ik vind jouw functioneren onvoldoende en wil afscheid van je nemen. Vaak wordt

Lees verder »
Emotioneel-afhankelijk

Ben ik emotioneel afhankelijk?

Zoek jij vaak bevestiging bij of goedkeuring van je partner? Vraag je je vaak af of je wel goed genoeg bent? Vind je het moeilijk om je eigen mening te uiten? En voel je je alleen maar goed als je openlijk gezien, geaccepteerd en gewaardeerd wordt door anderen? Slaat de

Lees verder »
Onzeker-als-leidinggevende-1

11 signalen dat je onzeker bent als leidinggevende

Of je nu beginnend leidinggevende bent of al langer een team aanstuurt, het is heel normaal dat je af en toe onzeker bent. Er komt namelijk nogal wat kijken bij goed leidinggeven. Werken met mensen kan complex zijn. Als manager heb je vaak een breed takenpakket. Soms combineer je dit

Lees verder »
Door-de-mand-vallen-impostersyndroom

Door de mand vallen

Vrees jij dat je binnenkort door de mand valt? En dat iedereen zal ontdekken dat je ‘maar wat doet’ en dus helemaal niet zo goed bent als zij denken? En geloof je dat je de enige bent die daar last van heeft? Dan help ik je uit je droom. Maar

Lees verder »
Effectief-communiceren-coach

Effectief communiceren met de 3 deuren van paul ware

Je bent al jaren leidinggevende en bent gewend om gesprekken te voeren met je medewerkers. Je wil graag leren om effectief te communiceren. Je merkt namelijk dat je in gesprekken met de ene medewerker veel verder komt dan met de andere. Met de één communiceer je makkelijk, je boodschap wordt

Lees verder »
Bang-voor-wat-anderen-van-ons-vinden

Waarom we zo bang zijn voor wat anderen van ons vinden

Ik sta inmiddels in mijn derde outfit voor de spiegel. De vorige twee outfits zijn al vakkundig afgekeurd door mijn Innerlijke Criticus. Ook bij wat ik nu aan heb, heeft mijn Innerlijke Criticus zijn bedenkingen. Oké, het topje staat me goed maar ik moet toegeven dat ‘ie wel wat gekreukt

Lees verder »
Lekker-in-je-vel-coach

In 5 stappen weer lekker in je vel

Voel je je ontregeld omdat je niet lekker in je vel zit? Voel je je niet jezelf op dit moment? En ben je bang dat als je niets doet, dat de situatie verder verslechtert? Als je mijn vorige blog ‘niet lekker in je vel zitten‘ hebt gelezen, weet je dat

Lees verder »
Leren-loslaten

Leren loslaten voor meer rust en ontspanning

Er is een tijd geweest dat ik een abonnement had op de controle hebben. 😂 Het gaf me een prettig gevoel om mezelf en mijn omgeving ‘te controleren’. Dagenlang kon ik piekeren over hoe die ene opmerking bedoeld was. Of wat anderen van me vonden. En boos en teleurgesteld was

Lees verder »
Zelfvertrouwen-coaching

Zelfvertrouwen coaching

Je bent op deze plek terecht gekomen omdat je informatie over of begeleiding zoekt bij het vergroten van je zelfvertrouwen. Wellicht vraag je je af of een coach wel de juiste persoon is om je te begeleiden. Of wil je graag weten wat je kunt verwachten van zelfvertrouwen coaching. Op

Lees verder »
Afgewezen-worden

Waarom je je zo snel afgewezen of gekwetst voelt

Voel jij je snel afgewezen of aangevallen?    Trek jij je kritiek van anderen sterk aan?    Voel je je snel bekritiseerd, ook al is dat waarschijnlijk niet zo bedoeld?   En voel je je door kritiek of afwijzing dagenlang van slag? Dan ken je ook wel de rollercoaster van

Lees verder »
Niet-lekker-in-je-vel-zitten

Niet lekker in je vel zitten

Zit je al een tijdje niet lekker in je vel?  Heb je het gevoel dat je niet jezelf bent?  En weet je niet hoe het komt? Of hoe je je weer beter kunt voelen?  Voel je je schuldig naar je omgeving omdat je niet de persoon bent die je wil zijn?

Lees verder »
Coach-zelfvertrouwen

Onzekerheid herkennen bij je medewerkers

Het is vrij normaal om je af en toe onzeker te voelen. Alleen wanneer de onzekerheid iemand ernstig belemmert is het belangrijk om daar iets aan te doen. Als resultaat van langdurige onzekerheid kan namelijk op termijn  eenzaamheid, een depressie of een burn-out ontstaan. Daarom is het belangrijk dat een probleem

Lees verder »
Innerlijke-Criticus

Leven met je innerlijke criticus

Heb jij ook zo’n kritische innerlijke stem die wie je bent en wat je doet met de grond gelijk maakt?  Die snoeihard is in zijn commentaar over hoe je eruitziet. Over wie je vrienden zijn (als hij al denkt dat je ooit vrienden krijgt). En hoe je presteert. En hij

Lees verder »
Verlatingsangst

Verlatingsangst: oorzaken, gevolgen en aanpak

Ben je bang dat je partner je op elk moment kan verlaten, ofwel in de steek kan laten? Of heb je de irreële angst dat je partner plotseling ernstig ziek wordt of overlijdt? Dan kan het dat je last hebt van verlatingsangst, ook wel separatieangst genoemd. In dit artikel lees

Lees verder »
Voice-Dialogue-Coach

Voice Dialogue: een bus vol ikken

Heb je het idee dat jij niet zelf achter het stuur zit van jouw leven maar dat jouw leven wordt bepaald door een drammer, een pleaser, een perfectionist of een innerlijke criticus? Terwijl jij zelf lijdzaam toekijkt hoe je leven zich ontvouwt? Volgens Hal en Sidra Stone (bedenkers van de

Lees verder »
Omgaan-met-afwijzing-sollicitatie

Omgaan met afwijzing na een sollicitatie

Stel dat je niet meer zo uit het veld geslagen zou zijn na een afwijzing op een sollicitatie?  Dat zou toch fijn zijn? Of niet?  Zelf heb ik zowel aan de ene als aan de andere kant van de sollicitatietafel gezeten. En als ik de sollicitant was, was dat met wisselend

Lees verder »
Stoppen-met-piekeren

Stoppen met piekeren

Vroeger kon ik veel en vooral langdurig piekeren. Waarover? Over van alles en nog wat. Ik was vooral bekend met ‘wat als..’. Je weet wel; de beren op de weg die je bedenkt en die vervolgens nooit langskomen (gelukkig 😃). Het enige wat het piekeren me opleverde was een hoop

Lees verder »
Gaslighting

Gaslighting in je relatie

‘Vroeger was ik niet zo onzeker’, vertelt Vera mij emotioneel tijdens het intakegesprek. ‘Nu twijfel ik continu aan mezelf en heb ik bevestiging nodig van mijn vriend. In het begin was hij heel vriendelijk en liefdevol maar de laatste tijd maken we om alles ruzie. Ik merk dat hij liegt

Lees verder »
je-welkom-voelen

Waarom je je niet welkom of gewenst voelt

Net teruggekomen van een heerlijke vakantie op Lefkas, een eiland met een brug verbonden aan het vaste land van Griekenland, geniet ik nog na van de indrukken die ik heb opgedaan. We verbleven in een kleinschalig appartementencomplex, gerund door 2 broers onder het toeziend oog van hun moeder. We werden

Lees verder »
Onzekerheid-overwinnen

Onzekerheid overwinnen

Je bent onzeker en dat is geen fijn gevoel, toch?  Transpireren, versnelde ademhaling, een droge mond, een naar gevoel in je buik; allemaal stressreacties van het lichaam wanneer je je onzeker voelt.  Het zijn dit soort sensaties die je liever niet voelt. En die bovendien lijken te wijzen op opkomend

Lees verder »
Stress-verminderen-coach

Stress verminderen in 3 stappen

Stress; iedereen heeft er wel eens last van. En dat is niet erg. Stress hoeft namelijk niet ongezond te zijn. Het kan je helpen om tot een prestatie te komen, om je doel te bereiken en dit kan je dan ook energie geven. Wanneer je echter langdurig wordt blootgesteld aan

Lees verder »
Carriereswitch-maken

Wat je moet weten over een carrièreswitch maken

‘Pff, ik moet er niet aan denken dat ik nog 25 jaar dit werk moet doen’, verzucht Carli. ‘Maar ja, wat dan wel?’ Onzeker kijkt ze me aan. Ik kom dit vaker tegen; mensen die tegen overspannenheid aanzitten omdat ze te lang gedaan hebben waar ze niet gelukkig van worden.

Lees verder »
Stress-coach-woerden

Thema werkstress: Voorkomen is beter dan genezen

Wie ervaring heeft met een medewerker die burn-out is geraakt weet het. Het proces van terugkeer naar het werk is meestal lang en moeizaam. Zowel voor de betrokken medewerker als voor het team en jou als leidinggevende. Voorkomen is beter dan genezen dus. Creëer een positieve omgeving waar mensen graag

Lees verder »
Werkstress-coach-Woerden

Thema werkstress: Jouw gedrag bepaalt de norm in het team

Mails versturen in het weekend, altijd bereikbaar zijn en tot ’s avonds laat aan het werk zijn. Onbedoeld bepaal jij met dit gedrag de norm binnen het team. Medewerkers weten ‘zo doen wij het hier’. Ze kopiëren dit gedrag om daarmee de erkenning en waardering van jou en de organisatie

Lees verder »
jezelf-vergelijken-met-anderen

Waarom je jezelf wél moet vergelijken met anderen

Onlangs tijdens een coachsessie gooide Elke al haar frustraties eruit. “Jerry heeft het pas goed voor elkaar, zijn vrouw werkt ook. Ze hebben veel meer te besteden dan ik”. Ik zie aan Elke dat ze nog veel meer gal te spuwen heeft. “Ze gaan drie keer per jaar op vakantie.

Lees verder »
taboe-onzekerheid

Nieuw: taboe op niet onzeker zijn

In mijn eerdere blogs scheef ik over het taboe op onzekerheid. Dat dat er is, is duidelijk. Nu vroeg ik me af wat er zou gebeuren als we een nieuw taboe zouden introduceren: het taboe op ‘niet onzeker zijn’. Er is tenslotte ook al een taboe op arrogantie of te

Lees verder »
Onzekerheid-coach

Geurend maandverband als doekje voor het bloeden

Zo’n 28 jaar geleden schreef ik er al over: het effect dat je bereikt door het kopen van een product. Voor Nederlandse les kregen we de opdracht om een reclame voor een niet bestaand product bedenken. Ik maakte een reclame voor maandverband die actief een frisse geur afscheidt zodat vrouwen

Lees verder »
hoofd-opruimen

Coaching voor een leeg hoofd

Dat coaching niet altijd zwaar of emotioneel hoeft te zijn, bewijst dit verhaal. ‘Kan je me vandaag helpen mijn hoofd leeg te maken?’, was de letterlijke vraag van mijn cliënt als reactie op de vraag die ik vaak stel bij aanvang van een sessie: ‘waarmee wil je vandaag aan de

Lees verder »
Onzekerheidsmanager

Niks is beter dan in een snikhete flat zitten

Laatst ging ik bij mijn lieve moeder op visite. De dagen ervoor waren warm geweest maar nu was het afgekoeld en er waaide een frisse wind. Toen ik binnenkwam, merkte ik dat er een enorme onnodige warmte in huis hing.  De deuren zaten dicht en mijn moeder had het zweet

Lees verder »
Emoties-coach

Je zichtbare emotie is vaak niet waar het om draait

‘Hoezo niet? Als ik boos ben, ben ik toch gewoon boos?’, vraag je je nu misschien af. Soms is dat inderdaad zo. Maar vaak ook niet. Vooral niet als je langer boos blijft dan, gezien de situatie, logisch is. ‘Zo moeilijk is dat toch niet?’ Een tijdje geleden begeleidde ik

Lees verder »
Coach-zelfvertrouwen

1 schildpad tussen 12 parkietjes

‘De wereld zit niet op jou te wachten’Als je introvert bent en daar onzeker over bent, kan je het knap lastig hebben in het extraverte tijdperk waarin we nu leven. Het lijkt erop dat extraverte eigenschappen geliefd zijn. Sla een willekeurige vacaturetekst erop na en je ziet dat deze doorspekt

Lees verder »
Coach-zelfvertrouwen

Een worst voor de 55-plusser (maar lees dit ook als je 40 bent)

Een carrièreverandering maken door buiten de kaders te denken. Dit was het onderwerp van een netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden waar ik laatst was. De gemiddelde leeftijd was 55 jaar. Wie de gemiddelde 55+’er kent, zal weten dat daar de schoen meteen knelde. Niet omdat deze mensen niet buiten de kaders kunnen

Lees verder »

Je bent iets met een Polly-4 fiets

Voor mijn verjaardag had ik een geel Polly 4-fietsje gekregen. Met zijwieltjes. Ik wist dat kinderen in de buurt zonder zijwieltjes konden fietsen en ik – vier jaar en groot voor mijn leeftijd – zou toch zeker niet voor hen onderdoen? Daar ging ik. Eerst in de tuin, daarna rondjes

Lees verder »
Coach-zelfvertrouwen

Zie je mij al in een klein gouden bikinietje?

Ik worstel er al een tijdje mee. Mijn weg vinden als offline coach in de onlinewereld. Niet dat ik niet kan omgaan met social media. Dat is het probleem niet. Ik ben best handig en creatief en kan ook best schrijven. Nee, de vraag die me de laatste tijd bezighoudt,

Lees verder »
Angst

Wat er ook gebeurt, je kan het aan

Wat een inzicht! Laatst las ik een interessante zienswijze op angst, namelijk onder elke angst ligt de angst dat je, wat er in je leven gebeurt, niet aan zal kunnen. Dus bijvoorbeeld: bij het idee van het moeten houden van een presentatie breekt het zweet je al uit, want wat

Lees verder »
Faalangst

Durf jij te falen?

We hebben er allemaal in meer of mindere mate last van: faalangst. Waar de een wordt uitgedaagd om nog betere prestaties neer te zetten, wordt de ander overmand door angst en komt helemaal niet meer tot actie. Faalangst kan je omschrijven als de angst om fouten te maken, af te

Lees verder »
Perfectionisme

Hoge lat

Ben jij iemand die voor alles een hoge lat heeft? Mensen die perfectionistisch zijn, gaan voor het allerbeste resultaat. Als je dat niet haalt, verwijt je jezelf dat je niet genoeg je best hebt gedaan. Altijd het beste werk afleveren gaat niet waardoor perfectionisten gaan twijfelen aan zichzelf en zich

Lees verder »
Cirkel-van-invloed-en-betrokkenheid

Cirkel van invloed en betrokkenheid

De cirkel van invloed en betrokkenheid. Je hebt er misschien wel eens van gehoord maar wat is het precies? Een tijdje geleden schreef ik over proactiviteit. Ik schreef ook dat pro actief gedrag te ontwikkelen is. Als je pro actief bent dan ben je bezig met dingen waar je invloed

Lees verder »
Zelfvertrouwen-coach
Chat openen
Neem direct contact op
Hallo, waarmee kan ik je helpen?