Zie je mij al in een klein gouden bikinietje?

Coach-zelfvertrouwen

Anderen laten weten wat je leest?

Ik worstel er al een tijdje mee.

Mijn weg vinden als offlinecoach in de onlinewereld. Niet dat ik niet kan omgaan met social media. Dat is het probleem niet. Ik ben best handig en creatief en kan ook best schrijven.

Nee, de vraag die me de laatste tijd bezighoudt, is: hoe kan ik als coach online opvallen terwijl ik dicht bij mezelf blijf. Want als ik een ding zeker weet is dat het, bij wat ik doe blijf ik dicht bij mezelf. Dit is namelijk wat ik mijn cliënten ook graag wil leren.

Er lijkt een tendens plaats te vinden; in veel post van collega-coaches die ik lees, worden mij allerlei mooie dingen beloofd: een nog gelukkiger leven, 100% werkgeluk, nooit meer stress (serieus?), een verviervoudiging van mijn omzet binnen een jaar of 100k omzet binnen handbereik. Het succes waardoor ik 4 maanden per jaar kan vertoeven in een tropisch oord. In een klein gouden bikinietje onder een wuivende palmboom en nippend uit een kokosnoot naar de strakblauwe oceaan staren. Tsja, wie wil dat nou niet?

Wat ik daarvoor hoef te doen is peanuts. Me gewoon even aanmelden voor een online masterclass, jaarprogramma of 10 lessen training die ik volledig in mijn eigen tijd kan volgen (heerlijk!). Daarbij krijg ik ook nog allerlei gratis spullen; e-books, podcasts, handleidingen en veel meer (ter waarde van nog veel meer). Gewoon naar mijn eigen mailbox gestuurd. Het is overweldigend. Wie me dit stuurt en of ik haar ooit persoonlijk ga ontmoeten is me niet helemaal duidelijk. Oh ja, maar ik moet me dan wel nu aanmelden. Anders gaat die geweldige, spotgoedkope eenmalig-nooit-meer-aanbieding aan mijn bebrilde neus voorbij. Speciaal voor mij, wow!

Terug naar mijn worsteling. En ja, dan heb ik dus zo’n innerlijke criticus die tegen mij zegt: “Dus Simone, om op te vallen als offline coach moet jij ook meedoen in deze social media ratrace. Ook jij promoot jouw veelbelovende aanbod op deze weergaloze manier”. “Pff”, kan ik alleen maar denken.

Innerlijke-krachticusGelukkig neemt mijn innerlijke krachticus* het snel over. “Je gaat het helemaal niet doen zoals al die anderen. Blijf bij jezelf en doe het anders”. Dit, lieve mensen is hoe ik het niet wil. Ik geloof dat mijn doelgroep – mensen die last hebben van onzekerheid en (faal)angst en begeleiding zoeken bij het zetten van stappen – mijn persoonlijke begeleiding en aandacht nodig hebben. Dat ze bovenal in een vertrouwde omgeving werken aan realistische doelen en dat zij een weloverwogen keuze kunnen maken voor de juiste offline coach.

* mijn innerlijke krachticus is een door mij zelf bedachte term voor het deel in mij die de innerlijke kracht en het zelfvertrouwen heeft om alles wat er op mijn pad komt, aan te kunnen. Wil je meer weten over innerlijke delen of ikken? Lees dan hier meer over Voice Dialogue.

Hoe zie ik het dan? Ik deel graag mijn kennis met jou en hoop je te inspireren om stappen te zetten richting een door jezelf gekozen doel. Ik wil niet dat mijn aanbod je overweldigt en je het gevoel geeft onder druk moeten te beslissen, maar dat het je goed in de oren klinkt en dat je besluit dat je daar in een gratis kennismakingsgesprek meer over wil horen. Door dicht bij mezelf te blijven wil ik een voorbeeld zijn voor anderen die nog steeds proberen aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Waardoor ze ver van zichzelf af komen te staan.

Dus als ik van de zomer op een camping in Zuid-Limburg aan mijn ontbijtje zit, dan weet ik zeker dat ik kan genieten van het gevoel dat ik weer veel mensen heb kunnen helpen en dat ik daar een eerlijke boterham mee heb verdiend.

Wil je verder lezen?

Ben je geïnspireerd en wil je verder lezen? Lees dan ook:

Wat ik je bied

Ik begeleid volwassenen in het leren omgaan met onzeker zijn. Clienten die ik heb begeleid, vertellen dat ze meer rust en vertrouwen hebben gekregen. Wil jij dat ook? Lees dan over het coachingstraject of plan hieronder direct een kennismakingsgesprek in.

Afbeelding door jcob nasyr op Unsplash

Nu te koop

Coach-zelfvertrouwen

Verder lezen

Hoge lat

Simone-Donker-coach

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang 15% korting op het e-book Nooit meer bang voor wat anderen van je vinden.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief en ontvang als eerste de nieuwste zelfvertrouwen blogs.

Na aanmelding ontvang je per e-mail een geautomatiseerd verzoek om je inschrijving te bevestigen. Dan pas is je inschrijving definitief. Mocht je dit bericht niet ontvangen hebben, kijk dan even in je spam-folder.

Ik stuur je geen spam! Lees het privacybeleid voor meer informatie.

Chat
💬 Hulp nodig?
Hallo, waarmee kan ik je helpen?